Expoziţia „Rendez-Vous cu Arta” rămâne deschisă până pe 28 mai

0

Vineri, 15 mai 2015, la Ceaineria Rendez-vous Floreasca, iubitorii de frumos au participat la vernisajul expoziției de pictură ”Rendez-vous cu Arta” semnată de Laura Lucia Mihalca. Expoziţia găzduită de către Ceainăria Rendez-Vous Floreasca (Adresa: Calea Floreasca nr. 102, Bucureşti) poate fi vizitată de luni până duminică, până pe 28 mai 2015.

atmosfera

Proiectul reprezintă cea mai recentă serie a artistei, fiind o expoziție inedită ce invită publicul să redescopere unicitatea naturii. Într-o atmosferă cu parfum de ceai, publicul a putut observa, în spatele peisajelor sensibile și vii, pasiunea artistei pentru natură şi culoare. Lucrările reprezentând copaci în floare, apusuri și răsărituri mărețe au furat privirile vizitatorilor prin bogăţia şi intensitatea culorilor și prin sensibilitatea armoniilor cromatice create.

foto3

Despre modul în care s-a configurat această serie de lucrări, artista Laura Lucia Mihalca relata în cadrul vernisajului:

“Atunci când pictez, mă bucur de universul meu de linişte, unde fiecare lucrare devine o amintire păstrată pentru totdeauna prin mijloacele de expresie oferite de tehnicile picturii. Pretextul lucrărilor este natura, în încercarea de a conserva clipe într-un discurs vizual continuu.

Proiectul “Rendez-Vous cu Arta” s-a născut foarte natural, fiind direct influenţat de povestea locului, de cadrul ceainairiei cu care m-am identificat. Aşa se face că elementele decorului şi cromatica întâlnite aici m-au inspirat pentru iniţierea seriei, pentru că Rendez-Vous este un loc cu poveste, un loc care predispune la creaţie.

Prin seria de lucrări, putem identifica diferite stadii ale naturii, treceri şi transformări trecute prin filtrul personal.

De ce “Rendez-Vous cu Arta”? Pentru că această întâlnire cu frumosul este pentru noi toţi. Apusuri line sau de forţă, ceruri liniştite sau furtunoase, compoziţii nonfigurative sau abstracte, toate declină intenţia mea de a imortaliza clipa prin pictură. Lucrările creează un univers aparte, o lume în care ne putem regăsi, o lume cu care ne identificăm. Sunt lucrări-amintiri, cu forţă expresiva şi caracter simbolic.

După vernisaj, invitații au fost introduși în fascinanta lumea a ceaiurilor de către Karla Stanciu, PR ceaineria Rendez-vous, aceştia având ocazia să descopere o mică parte din secretele acestui univers.

Raluca Elena Burlan a încheiat evenimentul printr-un un concert impresionant de muzică ușoară. Vocea ei a încântat spectatorii și le-a făcut inimile să tresalte de emoție.

Mulțumiri celor care au făcut posibil acest eveniment!

Gazda: Ceaineria Rendez-vous

Partener strategic: Coffet

Parteneri: Asociaţia Operatorilor culturali din România, Fundaţia Calea Victoriei

Parteneri media: Agenţia de carte, Amos news, Arhimania, Artindex, Autentici, Ceaşcă de cultură, Comunitate foto, Deco şi eco, Filme-cărţi, IBC focus, Inoras, Markmedia, Musicnights, Revista Bulevard, România Pozitivă, Vacante la ţară, Ziare.com.

Laura Lucia Mihalca este unul din cei mai activi tineri artişti români contemporani, fiind o prezenţă constantă pe simezele din Bucureşti şi din ţară.

Lucrările sale au fost expuse în cadrul celor mai prestigioase instituţii de cultură din Bucureşti şi din ţară, aflându-se actualmente în colecţii particulare importante.

Dintre expoziţii, menţionăm: Expoziţia “Steaua Mării”, Biblioteca Naţională a României, Bucureşti, septembrie 2014; Expoziţia “Peisajul unui vis”, Centrul cultural Jean Louis Calderon, Bucureşti, august 2014; Expoziţia de grafică de carte Sinestezii, Muzeul Mihail Sadoveanu, Iaşi, aprilie 2011; Expoziţia de pictură „Vis?ARE”, Biblioteca Metropolitană Mihail Sadoveanu, Bucureşti, noiembrie 2010; Salonul artelor, Elite Proof Art Gallery, Bucureşti, iunie 2011; “Eminescu”- Centrul Cultural Schiller, Bucureşti, 2008.

Pagina oficială de facebook: www.facebook.com/LauraLuciaMihalca.artist

Ceainăria Rendez-Vous este o oază de linişte, ceaiuri deosebite şi atmosfera de neuitat, povestea acestui concept având o istorie de mai bine de 12 ani. În tot acest timp, ceainăria s-a remarcat prin profesionalism, atenţie la detalii şi orientarea către nevoile şi dorinţele clienţilor. Ceainăria Rendez-Vous a devenit un adevărat loc al dezvăluirilor amoroase, al amiciţiei, al povestirilor cotidiene, al pasiunii despre ceai, al deschiderii sufletului către frumos. În prezent, echipa se mandresete cu o gamă de peste 200 de ceaiuri şi două ceainării Rendez-Vous, ambele în cele mai bune şi accesibile zone ale Capitalei.

Pentru mai multe detalii: www.ceainarie.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează