Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expozitia NeoNlitic, pana pe 21 octombrie la ICR Bucuresti

0

Peste 300 de vizitatori au trecut pragului expozitiei in seara vernisajului

Expozitia NeoNlitic (http://neonlitic.ro/), organizata de Wood Be Nice (http://www.woodbenice.ro/) la Institutul Cultural Roman din Bucuresti (Aleea Alexandru nr. 38, sect. 1), mai poate fi vizitata pana pe 21 octombrie, intre orele 15:00 – 19:00, iar in ultima zi, intre orele 19:00 – 22:00, va avea loc si finisajul ce incheie proiectul in Bucuresti. Intrarea pentru public este libera.

Proiectul NeoNlitic a avut ca misiune sustinerea si promovarea  productiei artistice, prin valorificarea patrimoniului cultural comun si reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni si Hamangia. Din luna august 2018, s-au efectuat doua documentari pe teren si intalniri de lucru si 3 workshopuri deschise publicului in care au fost prezentare rezultatele cercetarii iar un colectiv de 15 artisti au realizat 30 de lucrari inspirate din motivele estetice ale culturilor neolitice: instalatii luminoase, sculpturi din lemn, rasina, metal, textil, pictura, ceramica, animatie si video mapping.

Expozitia la al carei vernisaj au participat peste 300 de vizitatori i-a adus impreuna pe artistii Daniel Loagar si Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice si initiatorii proiectului NeoNlitic), Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR) si este curatoriata de Mihaela Ion, manager cultural cu o experienta de peste 12 ani in domeniul vizual si fondatoare a proiectelor Revista Atelierul si Noaptea Alba a Creatorilor și Designerilor de Produs.

Intre 3 – 17 noiembrie, expozitia va putea fi vizitata si de publicul din Brasov, la spatiul Visssual (str. Fabricii).

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio Romania Cultural, Romania Libera, Casa Mea, eva.ro, acasa.ro, Iqads, SMARK, PRwave, Iqool, Modernism, Revista Atelierul, The Trends, Romania Pozitiva, Goingout, Bucharest Guide, Pro Bucuresti, Bookblog, Ceasca de cultura, 4arte, inoras.ro, Cotofana Urbana, Bucharest City App, 100 de locuri, Munteanu, Feeder.

Credit foto: Bogdan Baractaru.

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.