Expoziția Love Lost, Bucharest caută poveștile bucureștenilor despre dragostea pierdută

0

Expoziția va avea loc între 6-29 mai, iar propunerile pot fi trimise până la 31 martie

București, 21 februarie 2022 – Conceptul Love Lost, Bucharest caută povești despre pierdere, dezamăgire sau neîmplinire în dragoste și obiectele reprezentative pentru această stare, pentru a fi expuse într-o expoziție de artă în perioada 6 – 29 mai, la Galeria Strata din București. Ideea expoziției Love Lost vine tocmai din Miami, unde în 2016 a avut loc prima ediție, iar de atunci în fiecare an locuitorii orașului au putut experimenta acest gen de experiență. Expoziția din România este realizată de Asociația Arden și Galeria Strata, cu susținerea Amber și Oveit.

Expoziția a fost gândită sub forma unei experiențe bazate pe contribuția oamenilor, o invitație adresată locuitorilor Bucureștiului înspre a participa în acest demers colectiv cu un obiect, alături de povestea de iubire și pierdere pe care o poartă cu și în el.

Love Lost, Bucharest încurajează astfel bucureștenii să împărtășească obiecte aparent obișnuite, care capătă un sens puternic datorită poveștilor atașate lor. Înscrierile vor fi acceptate în limba română și engleză, până la data de 31 martie 2022, folosind formularul de mai jos.

FORMULAR ÎNSCRIERE: https://lovelost.co/object-submissions-bucharest

Obiectul poate fi de orice natură, fie că vorbim de un mail de despărțire, o floare presată, un tricou ultra-purtat, un parfum de care nu ne-am mai putut atinge niciodată sau un test de sarcină.

Love Lost, Bucharest a devenit un proiect de suflet pentru noi. După evenimentul din Miami, am simțit că putem avea un impact puternic în comunitate aducând această experiență cathartică și în România. În plus, vom amplifica acest concept printr-o componentă digitală, un element de gamification, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea să devină creatorii unor opere de artă digitală, pe care le pot transforma în NFTs.”, spune Andra Beldean, co-fondator Arden România.

Înscrierile pot fi anonime sau nominale. Această expoziție este un demers temporar, iar toate obiectele vor fi returnate.

Expoziția Love Lost, Bucharest va fi deschisă între 6 și 29 mai, la Galeria Strata, pe strada Parângului, nr. 76.

Veți descoperi relicve de povești neterminate și poduri rupte, case părăsite și oportunități ratate, traume îndurate și resemnare pașnică. Prin acestea, iubirea pierdută devine mai mult decât o destinație unică; ea va lua forma unui mozaic comunal, colorat în nuanțe de tristețe, furie, nedumerire, durere, recunoștință, și chiar umor.”, spune Paula Celestino, co-fondator Love Lost, Miami.

***

DESPRE LOVE LOST, MIAMI

Prima ediție a proiectului a avut loc în 2016 și de-a lungul celor 6 ani în care a colectat relicve ca mărturii ale procesului dual de iubire-pierdere, Love Lost Miami a devenit recunoscută drept cea mai sinceră expoziție a Săptămânii Art Basel.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.