Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția „Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat” organizată la Qreator by IQOS, o invitație în lumea lui Constantin Brâncuși

0

Astăzi, 19 februarie, sunt sărbătoriți 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XX. Cu această ocazie, artiști din București, Constanța, Iași, Oradea și Chișinău aduc un omagiu genialului sculptor prin 19 lucrări de artă expuse la Qreator by IQOS în cadrul expoziției „Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat, a 6-a ediție” curatoriată de Irina Calotă.

Vernisajul expoziției „Infinite Connections – Brâncuși he[ART]beat” va avea loc astăzi, de la ora 19:00, și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Qreator by IQOS, iar expoziția poate fi vizitată, cu respectarea recomandărilor sanitare în vigoare, între 20 și 26 februarie.

Expoziția „Infinite Connections face parte din proiectul „Brâncuși he[ART]beat”, ajuns deja la a șasea ediție și inițiat de arhitecta Irina Calotă și Asociaţia Art Walk Street – AWS în anul 2016. Expoziția din acest an, organizată pentru a treia oară consecutiv la Qreator by IQOS, creează o punte de legătură între trecut și prezent și prezintă lucrări inspirate de creația și viața lui Constantin Brâncuși.

Cei care vor trece pragul clădirii Qreator by IQOS din Bulevardul Aviatorilor 8A vor avea ocazia să vadă lucrări realizate de artiști care au ales modalități de exprimare diferite: Felix Aftene, Vladlen Babcinețchi, Emanuel Chiriac, Andrei Cozlac, Renata Kristof, Laurențiu Mogoșanu, Ana Negara, Obie Platon, Nicolae Popa, Valentin Vârtosu, Dumitru Verdianu și Daniel Zaporojan. De asemenea, în cadrul expoziției, va fi proiectat filmul „Viața lui Constantin Brâncuși”, în regia lui Cornel Mihalache.

Vernisajul expoziției va avea loc în această seară, de la ora 19:00, doar în prezența artiștilor expozanți, însă va putea fi urmărit și live pe pagina de Facebook a Qreator by IQOS. Iubitorii de artă vor avea parte de câteva momente speciale. Artistul vizual Obie Platon își va termina lucrarea „Sic Transit Gloria Mundi”, și va dezvălui, astfel, cum a creat-o. Coregraful Arcadie Rusu și echipa Linotip vor prezenta „Brâncuși #145”, un moment de dans contemporan care îl are în centrul atenției pe Constantin Brâncuși, interpretat de Attila Bordás. Un concept semnat de Arcadie Rusu, acest moment este un exercițiu de imaginație care caută să rupă barierele dintre timp și spațiu și își propune să exploreze profunzimea creației. De asemenea, Renata Kristof va prezenta în premieră un portret surprinzător al lui Constantin Brâncuși realizat prin tehnica string art. Gazda evenimentului este Gojira, om de radio și creator de conținut, care va discuta cu fiecare artist și va prelua contul de Instagram Qreator by IQOS pentru a prezenta momente „best of” din culisele vernisajului.

Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 20-26 februarie, la adresa din Bulevardul Aviatorilor 8A.

***Vizitarea expoziției se face cu respectarea regulilor și recomandărilor valabile în prezent. Accesul pentru vizitare este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani și se face ținând cont de capacitatea maximă a spațiului. În incinta clădirii nu vor fi admise mai mult de 40 de persoane concomitent. Accesul vizitatorilor va fi permis doar dacă aceștia poartă mască de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul pe toată durata vizitei, și dacă au o temperatură sub 37,3°C.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.