Expoziţia “Împreună e Acasă”, o invitaţie în comunităţile din sudul României

0

Fundaţia PACT organizează în data de 16 decembrie 2014, ora 19.00, vernisajul expoziţiei de fotografie „Împreună e Acasă”, la Cafeneaua Cărtureşti din strada Arthur Verona, nr. 13-15. Expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 17-31 decembrie 2014.

Evenimentul face parte din proiectul „ACasă în Comunitatea TA”, care se derulează pe o perioadă de 27 de luni, fiind un parteneriat între Fundaţia PACT, Habitat pentru Umanitate România şi Asociaţia Village Life România. Proiectul „ACasă în Comunitatea TA” este co-finanţat de Elveția cu suma de 164 915,61 CHF, prin intermediul Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene Extinse și beneficiază de o contribuție a partenerilor în valoare de 18 364,69 CHF.

invitatie-expozitie_ACCTA_RO

„ACasă în Comunitatea TA” înseamnă dezvoltarea capacităţii de a crea şi susţine inițiative pentru comunitate, care vor avea un impact pe termen lung în rândul membrilor acestor comunităţi mixte din mediul rural din sudul României. Până la finalul proiectului, vor fi reabilitate cel puţin 50 de case, se vor implementa cel puțin zece proiecte comunitare, iar locuitorii implicați vor participa la diverse activități unde vor dobândi abilități care să le faciliteze angajarea.

Cele 35 de imagini semnate de cei doi fotografi voluntari Diana Zaharia şi Silviu Matei surprind scene din viaţa celor zece comunităţi mixte din sudul României: Burila Mică (Mehedinţi), Dăeşti (Vâlcea), Dorobanţu (Călăraşi), Eşelniţa (Mehedinţi), Frânceşti (Vâlcea), Găujani (Giurgiu), Spanţov (Călăraşi), Valea Corbului (Argeş) și Vizureşti (Dâmboviţa).

Diana Zaharia lucrează de doi ani ca fotoreporter colaborator al agenției de presă Mediafax Foto și se implică în proiecte de documentare vizuală pe teme sociale. Este trainer atestat de Opportunity Associates Romania și a lucrat în programe de instruire pentru tinerii migranți, cu finanțare europeană, prin care i-a încurajat să se exprime cu ajutorul fotografiei. A studiat Istoria și Teoria Artei în cadrul Universității Naționale de Arte, este atentă la lumina care modelează chipul, la geometria imaginii, la elementele care distrag sau care organizează spațiul.

Silviu Matei a studiat la Universitatea Națională de Arte și a învățat fotojurnalism și wildlife în SUA. În paralel cu pasiunea sa pentru wildlife, Silviu își construiește drumul și în direcția fotojurnalismului, domeniu în care desfășoară numeroase colaborări și activități. A lucrat timp de nouă ani pentru Mediafax Group, iar în prezent face fotografii pentru agenția de presă Agerpres. Experiența sa include o colaborare cu Munții Noștri și Casa Lux, cu revistele GEO România și National Geographic Romania, precum și cu ziarele Cotodianul și Gardianul. În cazul lui Silviu Matei, profesionalismul se împletește cu pasiunea și arta, fapt ce l-a făcut unul dintre numele reprezentative pentru fotografia de profil.

Despre Fundația PACT

Fundaţia PACT – Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare- este o organizaţie neguvernamentală şi non-profit activă în domeniile dezvoltării comunitare şi economiei sociale. Lucrăm în mediul rural şi mic urban din sudul României şi contribuim la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor prin promovarea inţiativelor locale şi regionale, a parteneriatului şi a responsabilităţii sociale. Oferim instruire, consultanţă, facilitare şi finanţare grupurilor şi organizaţiilor locale interesate să deruleze proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă. (www.fundatiapact.ro)

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.