Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția „IA: Semne și Poveste”

0

De Paște, mall Promenada se îmbracă în straie de sărbătoare, găzduind expoziția „IA: Semne și Poveste”

Între 11 și 26 aprilie, vizitatorii vor putea afla povestea celor peste 40 de ii din perioadele antebelică și interbelică, expuse pe o instalație inspirată de Coloana Infinutului.

CITYLIGHT_IA_1 CITYLIGHT_IA_2

 În Sâmbăta Mare, mall Promenada va inaugura una dintre cele mai apreciate expoziții dedicate pattern-urilor tradiționale, „IA: Semne și Poveste”. Aceasta cuprinde peste 40 de ii cu valoare de patrimoniu și 6 texte curatoriale, ce explică importanța acestor obiecte vestimentare pentru identitatea culturală a României. Având-o drept curator pe Iulia Gorneanu, expoziția va putea fi vizitată la mall Promenada între 11 și 26 aprilie.

Exemplu de design colectiv de mare rafinament, feminitatea și delicatețea iei au inspirat, de-a lungul anilor, colecții ale unor designeri precum Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Oscar de la Renta sau Tom Ford. Fiind purtată de celebrități precum Sophia Loren, Kate Moss, Anne Hathaway sau Adele, ia a fost printre primele obiecte care au pus numele României pe harta internațională a design-ului.

Piesele care vor fi expuse la mall Promenada reprezintă adevărate opere de artă, fiind printre ultimele ii autentice, create manual în perioadele antebelică și interbelică. Vizitatorii vor putea descoperi tainele aflate în spatele iilor românești prin intermediul unor texte curatoriale, ce explică importanța acestor veșminte pentru femeia din comunitatea tradițională și simbolismul ornamentelor cu care sunt brodate. Având mai mult decât un simplu scop estetic, semnele cusute sau țesute pe ie reflectau starea socio-cultuală a femeii care o purta, vârsta, prestigiul în comunitate sau legătura cu lumea nevăzută.

„Această piesă autentic românească a ajuns pe marile catwalk-uri ale lumii, unde a rămas vreme de decenii și, tocmai de aceea, ar trebui să ne ofere încă un motiv să ne mândrim cu ea”, a declarat Despina Ponomarenco, PR & Events Manager în cadrul mall Promenada. „Prin prezența expoziției dedicate iei în mall Promenada, ne propunem să apropiem româncele de acest veșmânt și să le arătăm că nu este o piesă de muzeu, ci o haină vie, cu un puternic mesaj identitar, pe care o pot face să trăiască în outfit-urile lor.”

Expoziția „IA: Semne și Poveste” se află la nivelul 1 din mall Promenada și va putea fi vizitată gratuit între 11 și 26 aprilie. Mai multe detalii despre eveniment puteți descoperi pe promenada.ro sau pe Facebook, Promenadaro.

*** Despre mall Promenada

Promenada reinventează experienţa cumpărăturilor şi a divertismentului, adresându-se unui public cu un stil de viaţă contemporan, aflat în continuă căutare de surse de inspiraţie şi de creativitate. Centrul comercial este situat în Calea Floreasca 246B, în imediata vecinătate a stației de metrou Aurel Vlaicu. După numai un an de la deschidere, Promenada a devenit un reper în viața urbană a orașului printr-un design avangardist, bazat pe linii curbe, lumină, mult alb şi accente de culoare, un mix de chiriaşi care satisface aşteptările unui public tot mai exigent, dar și prin terasa verde, inspirată de grădinile japoneze, unde vizitatorii se pot relaxa, bucurându-se vara de proiecţii de film, spectacole de teatru sau concerte și de un patinoar în aer liber pe durata iernii. La finalul anului 2014, mall Promenada a intrat în portofoliul fondului de investiții sud-african NEPI (New Europe Property Investments).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.