Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţia fotografică “Sectorul 6 prin ochii seniorilor”

0

40 de fotografii realizate de seniorii din sectorul 6 si care surprind problemele de zi cu zi ale comunităţii în care aceştia locuiesc au fost expuse în cadrul expoziției fotografice “Sectorul 6 prin ochii seniorilor”.

Asociaţia Habilitas – Centrul de Resurse şi Formare Profesională, în parteneriat cu Asociaţia Four Change au lansat expozitia fotografică “Sectorul 6 prin ochii seniorilor”. Evenimentul de lansare a avut loc luni, 18 martie, dar expoziția poate fi vizitată pe durata întregii săptămâni la Clubului Seniorilor Sector 6, din Calea Plevnei, nr. 234, Bucureşti.

Piata micaExpoziţia fotografică include 40 de fotografii realizate de către seniorii din sectorul 6, care surprind problemele de zi cu zi ale comunităţii în care aceştia locuiesc, de la parcări ilegale și clădiri lăsate în paragină, până la câinii maidanezi, refacerea Parcului Moghioroș sau a Piaței Mici. Fotografiile expuse au fost realizate in perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, de către seniori cu vărste cuprinse între 65 și 85 de ani.

Prin intermediul acestor fotografii, seniorii sectorului 6 doresc să atragă atenţia autorităţilor asupra problemelor din comunitate şi totodată să crească implicarea cetăţenilor din sector.

Fotografiile expuse în cadrul expoziției au fost realizate prin Metoda Photovoice – Participatory Photography for Social Change, o metodă folosită deseori în domeniul dezvoltării comunitare, sănătăţii şi educaţiei şi combină fotografia cu acţiunea socială la nivel comunitar. Vârstnicii participanţi la sesiunile de fotografie au prezentat comunitatea din perspectiva lor prin intermediul fotografiei si a poveştilor care însoţesc fiecare fotografie.

Locatarii care aruncă gunoaie, vânzătorii ambulanți, Parcul Moghioroș în paragină, cainii maidanezi, acestea sunt doar câteva dintre problemele cu care noi, seniorii ne confruntăm zi de zi. În fotografiile mele am surprins exact aceste probleme, dar îmi doresc să merg mai departe, să conving vecinii și alți cetățenii că și noi putem schimba ceva în sectorul 6”, a declarat Elena Halevici, una dintre senioarele care au realizat fotografii.

La eveniment au participat vârstnici ai Clubului Seniorilor din Sectorul 6, reprezentanți ai ONG-urilor și autorități, dar și consilieri locali ai Primăriei Sectorului 6.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului “Prin ochii seniorilor!”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi este adresat vârstinicilor din sectorul 6 al capitalei.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.