Expozitia fotografica „Orasul esti tu!” la metrou / Uniri 2 intre 29 noiembrie si 5 decembrie 2010

0

În perioada 29 noiembrie – 5 decembrie, staţia de metrou Unirii 2 va fi gazda expoziţiei fotografice „Oraşul eşti tu!”.

Fotografiile sunt realizate de fotografi amatori şi profesionişti, locuitori ai capitalei, care au răspuns sondajului fotografic lansat pe website-ul www.orasulestitu.ro de către ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei.

Fotografiile trimise arată ce îi deranjează şi ce le place cetăţenilor în Bucureşti.

Astfel, capturile ce vor fi expuse ilustrează fie faţa frumoasă a Bucureştiului fie pe cea care cuprinde clădiri de patrimoniu lăsate uitării sau reabilitate după ureche, străzi şi piste pentru biciclişti impracticabile, contraste între clădiri vechi şi noi sau alte elemente urbane ce nu fac cinste oraşului. Acesta este însă Bucureştiul, aşa cum l-au surprins sau de care au fost surprinşi câţiva cetăţeni cu aparate foto şi bunăvoinţă, care au răspuns sondajului fotografic.

Cauzei „Oraşul eşti tu!” i s-au alăturat şi doi fotografi profesionişti  – Dragoş Brătăşanu şi Ştefan Tuchilă –  ale căror capturi vor fi expuse deasemenea în cadrul expoziţiei de la metrou.

Expoziţia este parte componentă a campaniei de informare „Oraşul eşti tu!”, ce are ca scop normalizarea şi transparentizarea procesului de dezvoltare urbană durabilă. Pentru un oraş cu adevărat urban, cetăţenii pot intra pe www.orasulestitu.ro pentru a afla care sunt mecanismele legale prin care îşi pot (re)câştiga oraşul!
Campania „Oraşul eşti tu!” face parte din proiectul Pateneriat pentru Bună Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabilă, derulat de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, alături de Asociația Salvați Bucureștiul, Centrul de Resurse pentru participare publică, Asociaţia Pro Democrația și Asociația pentru Tranziție Urbană.

***

Dragoş Brătăşanu şi-a urmat visul de a călători şi de a fotografia partea frumoasă a lumii. În prezent este managerul general şi fotograful  “Travel Academy Of Photography”, călătoreşte cu grupuri de turişti în jurul lumii şi le dezvăluie misterele lumii, vazute prin ochi de artist. Dragoş organizează şi cursuri de Marketing În Fotografie, în care face publice secretele fotografilor de succes, aceleaşi informaţii care l-au purtat din Antarctica până la Polul Nord. Motto-ul după care se ghidează este „Întotdeauna Urmez O Cale Cu Inima.”

Ştefan Tuchilă este arhitect, fotograf şi jurnalist de arhitectură. Absolvent al Ecole d’Architecture de Paris Belleville, Ştefan Tuchilă locuieşte la Paris din 2004, unde profesează în cadrul unui birou de arhitectură. Corespondent în Franta al revistei „Arhitectura”, continuă să studieze de la distanţă Bucureştiul, acordând o atenţie deosebită efectelor intervenţiilor contemporane asupra ţesutului existent şi situaţiei spaţiului public la nivelul oraşului. A expus în cadrul unor serii de expoziţii individuale sau colective în Bucureşti, Paris, Veneţia, Viena, Zurich, Rotterdam, Cluj, Barcelona şi Luxemburg.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează