Expoziția „dordedor” – o nouă viziune asupra dragostei

0

Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București găzduiește, în perioada 22 februarie – 11 martie 2016, expoziția „dordedor”, dedicată zilei de Dragobete și celebrării primăverii, în Galeria creart, din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7.

Afis dordedorPrin intermediul expoziției, cinci artiste absolvente ale Universității Naționale de Arte București, Departamentul Grafică – Amalia Dulhan, Flavia Popescu, Stela Lie, Mihaela Paraschivu și Veronica Neacșu își propun să transmită emoția feminină, exprimată prin cuvântul „dor”. Deși dragostea este un subiect dificil de abordat într-o expoziție, din cauza uzării conceptului, timp de secole, în toate formele de artă, poezie, pictură sau film, de această dată este prezentată o viziune nouă, a unei generații tinere de artiști.

Imaginile au un aer internațional, însă în subtext se află ascuns spiritul românesc și un val de emoție feminină, atât de frumos exprimate în limba română prin titlul expoziției „dordedor”. Se poate observa o notă comună a imaginilor, precum melancolia din desenele Amaliei Dulhan și ale Mihaelei Paraschivu, lucrările având un filon de folclor românesc sau o înclinație către fantastic și misterios.

În lucrările Veronicăi Neacșu dragostea este interpretată de animale simpatice și puțin triste, precum perechi sau familii de iepuri, de urși, în timp ce lucrările Flaviei Popescu sunt reduse la cea mai clară autoreferențialitate, autoportrete desenate și scrise, imaginea, cuvântul și culoarea (roz) producând autoportretul. De asemenea, expoziția include și câteva ilustrații de carte ale artistelor Stela Lie și Mihaela Paraschivu.
În cadrul expoziției toate lucrările expuse sunt desene în care atenția a fost concentrată asupra expresiei liniare, formei, griurilor, și mai puțin asupra culorii.
__
Intrarea este liberă.
Mai multe informații pe:
www.creart.ro
https://www.facebook.com/creartpmb

Parteneri media: Radio România Muzical, Radio România București FM, Radio România Cultural, PR Wave, IQool, Zile și Nopți, România Pozitivă, Calendar Evenimente, Orașul meu, BigCityLife.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.