Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expozitia „De la Emigrare la Integrare” la Muzeul National de Istorie / Bucuresti 10 noiembrie – 10 decembrie 2010

0

VERNISAJUL EXPOZIŢIEI „DE LA EMIGRARE LA INTEGRARE”

Muzeul Naţional de Istorie a României are plăcerea să găzduiască expoziţia „DE LA EMIGRARE LA INTEGRARE”, deschisă în perioada 10 noiembrie – 10 decembrie a.c, realizată de Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT.

Această expoziţie foto-documentară propune o inedită istorie în imagini a istoriei italienilor din România, structurată pe mai multe secţiuni tematice. Publicul are astfel prilejul să redescopere file de istorie legate de începutul marii emigraţii a italienilor în România (1850–1897), modul în care aceştia au păstrat de-a lungul timpului legătura cu patria de origine, principalele meserii şi meşteşuguri pe care le-au practicat în noua lor patrie, felul în care au reuşit să-şi păstreze tradiţiile şi obiceiurile de acasă, dar şi despre raporturile de bună înţelegere, influenţe şi interferenţe cu populaţia românească.

Acest proiect expoziţional este realizat de Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT şi găzduit de MNIR, cuprinzând o serie de evenimente metaexpoziţionale precum conferinţe, prezentări, proiecţii de filme documentare şi spectacole de cântece şi dansuri tradiţionale, pe parcursul lunii în care este deschisă la muzeu, după cum urmează:

  • joi, 18 noiembrie – proiecţie a filmului documentar „Despre italienii din România”, realizat de Anca Filoteanu;
  • joi, 25 noiembrie – conferinţa „Contribuţii italiene în cultura românească”, susţinută de dr. Antonio Rizzo şi prof. dr. Doina Paron Floriştean;
  • vineri, 3 decembrie – spectacol de cântece şi dansuri tradiţionale prezentat de elevii Liceului „Dante Alighieri”, întâlnire cu tineri de diferite etnii şi cu actorul Adrian Păduraru, în spiritul proiectului „O seară, o minoritate”
  • miercuri, 8 decembrie – prezentarea romanului „Bucureştiul în alb şi negru”, avându-l ca autor pe Giancarlo Repetto, lector la Liceul “Dante Alighieri”;

Expoziţia beneficiază de înaltul patronaj al Ambasadei Italiei la Bucureşti, precum şi de sprijinul Guvernului României, prin Departamentul de Relaţii Interetnice, al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Sponsorii evenimentului sunt Don Raffaele şi S.C. Elido Trading S.R.L.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.