Expozitia de fotografie „Patrimoniul din Rosia Montana in imagini” ajunge si in Bucuresti

2

Casa Ion Mincu, recent restaurata, si Gradina OAR sunt incepand de marti – 9 octombrie – ora 19:00 – gazda expozitiei de fotografie „Patrimoniul din Rosia Montana in imagini”.

 

Va invitam sa treceti pragul uneia dintre cele mai importante cladiri de patrimoniu ale Bucurestiului, casa memoriala in care a trait si a lucrat arhitectul Ion Mincu, pentru a descoperi pe fundalul oferit de monumentul restaurat cu o grija exemplara o alta dimensiune a patrimoniului – Rosia Montana vazuta prin lentila artistilor fotografi.

Fotografiile cuprinse in expozitie au fost realizate in cadrul unui atelier desfasurat in Rosia Montana in perioada iunie – august 2012, cu participarea fotografilor: Stefan Angelescu, Catalin Chiriloi, Edmond Kreibik, Johannes Kruse, Manfred Mehrer, Radu Salcudean, Calin Suteu si Daniel Vrabioiu.

Expozitia a fost prezentata initial in cadrul festivalului FanFest desfasurat in luna august la Rosia Montana, iar ulterior, in luna septembrie, la Cluj in Bastionul Croitorilor. Dupa prezentarea din Bucuresti, expozitia urmeaza sa fie itinerata la Viena si apoi din nou in tara.

Programul de vizitare al expozitiei este: 9 – 14 octombrie, luni – sambata intre orele 10.00 – 17.00, duminica intre orele 10.00 – 14.00.

Proiectul „Patrimoniul din Rosia Montana in imagini” isi propune cresterea vizibilitatii patrimoniului cultural de la Rosia Montana, in sprijinul unei mai bune constientizari a valorii exceptionale a acestuia. Proiectul are la baza realizarea unui repertoriu fotografic al patrimoniului de catre artisti fotografi si prezentarea acestuia in cadrul unei expozitii itinerante in tara si strainatate.

Proiectul este derulat de Asociatia Alburnus Maior si partenerii: a|r|a – Arhitectura. Restaurare. Arheologie, EXTRAART si FORMATEST, cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National (AFCN).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

  1. avatar

    patrimoniul de la Rosia e intr-adevar deosebit, se gasesc case istorice din diferite perioade, galerii romane antice, pacat ca statul a lasat totul in paragina. din fericire au inceput RMGC programe de reabilitare a patrimoniului si au investit deja cateva zeci de milioane de dolari

  2. avatar

    Ma bucur ca il promoveaza, asa poate se vor duce mai multi turisti la Rosia si poate vor vedea ca meritele nu apartin statului si nici activistilor, mai toate lucrarile facandu-se prin investitii

Comentează