Expozitia de fotografie „Patrimoniul din Rosia Montana in imagini” ajunge si in Bucuresti

2

Casa Ion Mincu, recent restaurata, si Gradina OAR sunt incepand de marti – 9 octombrie – ora 19:00 – gazda expozitiei de fotografie „Patrimoniul din Rosia Montana in imagini”.

 

Va invitam sa treceti pragul uneia dintre cele mai importante cladiri de patrimoniu ale Bucurestiului, casa memoriala in care a trait si a lucrat arhitectul Ion Mincu, pentru a descoperi pe fundalul oferit de monumentul restaurat cu o grija exemplara o alta dimensiune a patrimoniului – Rosia Montana vazuta prin lentila artistilor fotografi.

Fotografiile cuprinse in expozitie au fost realizate in cadrul unui atelier desfasurat in Rosia Montana in perioada iunie – august 2012, cu participarea fotografilor: Stefan Angelescu, Catalin Chiriloi, Edmond Kreibik, Johannes Kruse, Manfred Mehrer, Radu Salcudean, Calin Suteu si Daniel Vrabioiu.

Expozitia a fost prezentata initial in cadrul festivalului FanFest desfasurat in luna august la Rosia Montana, iar ulterior, in luna septembrie, la Cluj in Bastionul Croitorilor. Dupa prezentarea din Bucuresti, expozitia urmeaza sa fie itinerata la Viena si apoi din nou in tara.

Programul de vizitare al expozitiei este: 9 – 14 octombrie, luni – sambata intre orele 10.00 – 17.00, duminica intre orele 10.00 – 14.00.

Proiectul „Patrimoniul din Rosia Montana in imagini” isi propune cresterea vizibilitatii patrimoniului cultural de la Rosia Montana, in sprijinul unei mai bune constientizari a valorii exceptionale a acestuia. Proiectul are la baza realizarea unui repertoriu fotografic al patrimoniului de catre artisti fotografi si prezentarea acestuia in cadrul unei expozitii itinerante in tara si strainatate.

Proiectul este derulat de Asociatia Alburnus Maior si partenerii: a|r|a – Arhitectura. Restaurare. Arheologie, EXTRAART si FORMATEST, cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National (AFCN).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    patrimoniul de la Rosia e intr-adevar deosebit, se gasesc case istorice din diferite perioade, galerii romane antice, pacat ca statul a lasat totul in paragina. din fericire au inceput RMGC programe de reabilitare a patrimoniului si au investit deja cateva zeci de milioane de dolari

  2. avatar

    Ma bucur ca il promoveaza, asa poate se vor duce mai multi turisti la Rosia si poate vor vedea ca meritele nu apartin statului si nici activistilor, mai toate lucrarile facandu-se prin investitii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.