Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția „Actori de pus în ramă”, timp de două săptămâni la București Mall – Vitan

0

Campania „Actori de pus în ramă”, inițiată de Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Teatrul „Nottara”, ajunge și la București Mall – Vitan printr-o expoziție ce va avea loc la primul etaj al centrului comercial, în perioada 26 octombrie-8 noiembrie 2020.

Lansată online de MNAR și de Teatrul „Nottara” în luna mai, când teatrele și muzeele erau închise pentru public, campania a constat în „interpretarea” mai multor lucrări din patrimoniul MNAR de către actorii Teatrului „Nottara”, care au adus astfel la viață personajele din 16 picturi și o sculptură.

Puși în ramă” au fost actorii Ioana Calotă, Răzvan Bănică, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminița Erga, Diana Roman, Raluca Gheorghiu, Filip Ristovski, Mihaela Subțirică, Ion Grosu, Sorina Ștefănescu, Șerban Gomoi, Laura Anghel, Corina Dragomir, Cristina Juncu, Dan Bordeianu și Crenguța Hariton, iar printre artiștii ale căror lucrări au „interpretate” în cadrul campaniei se află Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Iosif Iser, Corneliu Baba, Auguste Rodin și Peter Paul Rubens.

Demersul s-a bucurat de un real succes în rândul publicului celor două instituții de cultură, precum și pe rețelele de socializare. Proiectul a fost preluat și de presa națională, precum și de site-uri de știri din întreaga lume (Marea Britanie, Canada, SUA, India, Cehia etc.).

Expoziția, care acum este oferită publicului larg de București Mall – Vitan, reprezintă încununarea dăruirii, talentului și creativității de care au dat dovadă actorii „puși în ramă”.

Ne bucurăm că vizitatorii centrului comercial București Mall – Vitan vor avea ocazia să vadă expoziția <<Actori de pus în ramă>>, rezultatul a peste 4 luni de muncă din partea MNAR și a Teatrului Nottara, răsplătite din plin de entuziasmul publicului. Îi așteptăm pe toți cei care vor aprecia expoziția din mall să vină și la muzeu să vadă lucrările în original”, a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere asemănări și diferențe între original și „reproducerea” propusă de actor, dar și să observe detalii din operele de artă pe care poate le-ar fi trecut cu vederea în mod obișnuit.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.