Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

eXplore dance festival #9

0

În perioada 13-26 octombrie, la WASP – Working Art Space and Production, se desfășoară programul Stage & Playground din cadrul celei de-a noua ediții a eXplore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival, dedicat copiilor și nu numai.

Sectiunea Stage & Playground include spectacole şi ateliere de dans, teatru, new-media, desene creative şi jocuri, special dedicate copiilor, tinerilor şi familiei. Arta contemporană îşi caută un viitor public îndrăzneţ. Şi ce context mai bun ca acesta pentru a-l explora?

Workshop-urile nu presupun doar jocuri si exerciții, ci dau şansa participanților de a realiza la final, în totalitate, primul lor spectacol şi tocmai de-aceea căutam copii curioşi şi dedicați.ATELIER BODY & ANIMATION, Karla Kracht & Andrés Beladiez (DE/ES)

un atelier live cinema-performance / 11+ 

13.10 – 19.10.2014

Timp de o săptămână acest workshop va aborda tehnici și tehnologii digitale, analoge și corporale, introducându-i pe cei mici în universul scenografiei stop-cadru. Îndepărtându-ne de lumea calculatoarelor, diferite obiecte, live drawing și mișcarea în timp real vor fi folosite pentru a crea animații pe loc, în timp real. Vom vorbi despre ce înseamnă live video, despre procesele, conceptele și tehnicile necesare creării unui spectacol live și vom stimula creativitatea fiecărui participant. Ne vom distra lucrând cu seriozitate, iar în ultima zi vom prezenta rezultatele publicului larg.
Află mai multe.

ATELIERE DE DESEN CREATIV, Laura Leonte (RO)

exerciții de improvizație în desen / 7-9; 10-11 ani

18-19.10.2014 / 10:00 – 11:00 / WASP (recomandat copiilor de 7-9 ani, 60’)
18-19.10.2014 / 11:30 – 12:00 / WASP (recomandat copiilor de 10-11 ani, 90’)

În orele de atelier creativ, Laura îi va provoca pe cei mici să își exploreze teritoriul imaginației și chiar să și-l extindă. Atelierele vor lucra la nivel individual, dar și relațional. Copiii vor fi încurajați să își exprime propria creativitate, dar și să interacționeze cu a celorlalți.

În prima zi, copiii își vor exersa talentul și creativitatea nemărginită ilustrând un obiect util pe care îl vor păstra. Înainte să se apuce de desenat, ei vor purta discuții despre realitate și imaginație. În atelierul interactiv de pe 19 octombrie, copiii vor inventa o poveste împreună și o vor ilustra separat. Părinții vor putea asista participativ la întregul proces.
Află mai multe

.

DANCE & PERFORMANCE WORKSHOP, Colette Sadler (UK)

8-10 ani

20.10. – 26.10.2014 / 10:00 – 20:00 / WASP

Acest atelier de dans și performance ce va fi livrat în limba engleză este structurat în așa fel încât copii să poată crea singuri un material de spectacol, în jurul unor cerințe și stimuli legați de o temă anume. În acest context, tema este o fantomă. Însă nu este o fantomă obișnuită, este o fantomă dansatoare. Nu are casă sau corp, așa că se plimbă din loc în loc, din obiect în obiect, din om în om, căutând un loc în care să poposească. E atât de ușoară încât se mișcă foarte repede și poate intra în obiecte în orice moment, dându-le viață, mișcându-le și făcându-le să vorbească cu voci care mai de care mai amuzante și mai ciudate. Care e următorul loc în care va ateriza fantoma noastră?
Află mai multe

.

Colette Sadler_Workshop

ATELIER ÎN FAȚA BLOCULUI, Vlad Tomei & Mihai Gheorghe (RO)

jocuri ale generației cu cheia de gât
25.10. – 26.10.2014 / 10:00 – 12:30 / WASP

Vă mai aduceți aminte de 1, 2, 3 la perete stai, Elasticul, sau Capra? În cadrul acestor ateliere cei mari vor avea ocazia de a călători înapoi în timp în perioada copilăriei, în timp ce îi vor asista sau vor participa activ alături de cei mici la (re)descoperirea unei frânturi de folclor urban românesc, în peisajul unei zone post-industriale din București. Fiecare joc are „cartolina” lui individuală, astfel încât vor putea fi scoase şi luate afară, la joacă.
Află mai multe

.

RSVP
Participarea în cadrul atelierelor este gratuită. În baza înscrierii prin e-mail, la adresa: 
workshops@exploredancefestival.ro și la telefon 031 105 3143 se va realiza o selecție a participanților.

Date necesare pentru înscriere:

  • numele şi vârsta
  • atelierele pentru care se optează (se poate opta pentru mai multe)
  • confirmarea disponibilitații pe întreaga durată a workshop-ului
  • nivelul de cunoștiințe în limba engleză.


eXplore dance festival #9 este produs de către Asociația 4Culture & WASP  – Working Art Space and Production.


Activități organizate în cadrul “+0 dans”, proiect cultural finanțat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti — ARCUB, prin Programul Cultural București 555.


Proiect cultural finanțat de: AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti — ARCUB, prin Programul Cultural București 555 și Institutul Cultural Român. 

Cu sprijinul: Institutul Goethe București, INTPA, Muzeul Național de Artă Contemporană, Ambasada Israelului în Bucureşti.Parteneri media: 121.ro, Art Act Magazine, Art Clue, Art Out, B365, Ceașca de Cultură, Citadinul, Cooperativa Urbană, Decât O Revistă, Designist, Feeder, GetLokal, Ginger Group, înFestival, Modernism, nicecream.fm, Orașul Meu, Postmodern, Sub25, Șapte Seri, The Institute, Think Outside The Box, Veioza Arte, WeArt, Zeppelin, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.www.exploredancefestival.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.