Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Explorare fotopoetică a gândirii lui Emil Cioran la Institutul Cultural Român

0

Despre neajunsul de a te fi născut

Joi, 8 decembrie 2011, ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc vernisajul expoziției Despre neajunsul de a te fi născuto explorare fotografică a gândirii lui Emil Cioran“. Expoziția cuprinde imagini realizate de Andrei Conțiu, Gyuri Ilinca, Francisc Mraz (coordonatorul proiectului), Silviu Pavel și Radu Tanislav, absolvenți sau profesori ai Școlii de Poetică Fotografică din București. La vernisaj vor vorbi criticul literar Livius Ciocârlie și Francisc Mraz.

Fiecare dintre cei cinci artiști fotografi pornește de la șapte citate din opera lui Emil Cioran, cărora le asociază câte o imagine: „Ne căutăm în primul rând citate cu care să vibrăm. Ne reimaginăm spațiile și subiectele vizuale din trecutul nostru, încercăm acordarea. Dar, mai mult, căutăm în prezentul nostru vizual, căutăm peste tot scîntei de Cioran, și sunt peste tot.‟ – Francisc Mraz.

Katia Dănilă, directoarea ICR Paris, este autoarea ideii şi curatoarea acestei expoziţii, care a fost prezentată în anul omagial Emil Cioran la ICR Paris, la Festivalul de Poezie şi muzică de cameră de la Bistriţa şi la Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov. Perioada în care poate fi vizitată la sediul ICR este 8-27 decembrie.

Școala de Poetică Fotografică Francisc Mraz (www.fotopoetica.ro) își desfășoară activitatea în București, sub egida Fundației Culturale „Societatea de Concerte Bistrița“. Francisc Mraz este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Imagine Film și TV (1989, clasa prof. Mircea Gherghinescu), a coordonat numeroase proiecte din domeniul artei fotografice, în paralel cu o intensă activitate de creație (ca fotograf şi cineast).

Acces liber.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.