Explorare fotopoetică a gândirii lui Emil Cioran la Institutul Cultural Român

0

Despre neajunsul de a te fi născut

Joi, 8 decembrie 2011, ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc vernisajul expoziției Despre neajunsul de a te fi născuto explorare fotografică a gândirii lui Emil Cioran“. Expoziția cuprinde imagini realizate de Andrei Conțiu, Gyuri Ilinca, Francisc Mraz (coordonatorul proiectului), Silviu Pavel și Radu Tanislav, absolvenți sau profesori ai Școlii de Poetică Fotografică din București. La vernisaj vor vorbi criticul literar Livius Ciocârlie și Francisc Mraz.

Fiecare dintre cei cinci artiști fotografi pornește de la șapte citate din opera lui Emil Cioran, cărora le asociază câte o imagine: „Ne căutăm în primul rând citate cu care să vibrăm. Ne reimaginăm spațiile și subiectele vizuale din trecutul nostru, încercăm acordarea. Dar, mai mult, căutăm în prezentul nostru vizual, căutăm peste tot scîntei de Cioran, și sunt peste tot.‟ – Francisc Mraz.

Katia Dănilă, directoarea ICR Paris, este autoarea ideii şi curatoarea acestei expoziţii, care a fost prezentată în anul omagial Emil Cioran la ICR Paris, la Festivalul de Poezie şi muzică de cameră de la Bistriţa şi la Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov. Perioada în care poate fi vizitată la sediul ICR este 8-27 decembrie.

Școala de Poetică Fotografică Francisc Mraz (www.fotopoetica.ro) își desfășoară activitatea în București, sub egida Fundației Culturale „Societatea de Concerte Bistrița“. Francisc Mraz este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Imagine Film și TV (1989, clasa prof. Mircea Gherghinescu), a coordonat numeroase proiecte din domeniul artei fotografice, în paralel cu o intensă activitate de creație (ca fotograf şi cineast).

Acces liber.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează