Expertii au identificat solutiile de reducere a congestiilor in Bucuresti

0

Prioritățile pe termen scurt ale Capitalei sunt:

– proiectarea și implementarea urgentă a unei rețele de trasee viabile dedicate bicicletelor;
– organizarea unui transport public viabil cu un sistem de plată integrat;
– introducerea unui sistem de management al parcării stradale.

Acestea sunt concluziile domnului Moshe Hirsch care, împreună cu echipa sa, pregătește pentru Primăria Municipiului București o strategie de reducere a congestiilor in București în scopul îmbunătățirii calității vieții locuitorilor.

De 10 luni, o echipă de experți lucrează la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov. Beneficiarii planului sunt Primăria Municipiului București și Consiliul Județean Ilfov.

După mai multe luni de cercetare, datele culese au fost introduse într-un program de simulare a traficului. Acesta arată că actuala politică de planificare a orașului va duce la înrăutățirea condițiilor de trafic.

Tot studiile au arătat că 45% dintre călătoriile din București sunt mai mici de 3 km, media fiind la 6,8 km.

Mai multe informații au fost prezentate duminică, în cadrul UrbanFest, când a avut loc prima dezbatere pe tema activităților desfășurate în ultimele 10 luni.

Au fost prezenți doamna Aura Răducu – manager din partea BERD al celor 8 PMUD ce se dezvoltă în polii de creștere din România și în București-Ilfov, domnul Mihai Grecu – manager adjunct al PMUD București-Ilfov și domnul Marian Ivan – expert infrastructură pentru biciclete al PMUD București-Ilfov.

În timpul dezbaterii a fost difuzată înregistrarea prezentării domnului Moshe Hirsch, directorul proiectului PMUD Bucuresti-Ilfov, susținută la București în cadrul Conferinței pe tema Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă

Cele 3 prezentări și înregistrarea video pot fi găsite în link-urile de mai jos.

  1.   –  Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă – 7 Poli de creștere și București-Ilfov
  2.   –   PMUD Bucuresti – Ilfov – sondaje, statistici
  3.  –    PMUD – principii
  4.   –   Prezentarea dlui Moshe Hirsch, directorul proiectului PMUD Bucuresti-Ilfov (VIDEO)*

DVB-pt-youtube

Dezbaterea a fost organizată de Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR).

OPTAR este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane prin oferirea de alternative viabile pentru cetăţeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează