Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expert Forum (EFOR) organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație

0

Expert Forum (EFOR) organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație în perioada 6 – 10 ianuarie 2020, în București.

Școala pentru Democrație este un program al Asociației Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

Vom selecta un număr de 18 profesori care predau în școli gimnaziale sau licee din județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Teleorman și Municipiul București. Nu este relevantă materia predată, cât interesul pentru implicare civică.

Organizatorii acoperă costurile pentru participarea profesorilor din afara Bucureștiului, însemnând cazare, masă și transport, iar pe perioada zilelor de training, organizatorii acoperă mesele și costurile pentru transportul local pentru toți participanții.

În cele cinci zile de activități non-formale și întâlniri cu experți vom aborda prin instrumente alternative de învățare concepte legate de democrație, stat de drept și cetățenie activă. Includem metode foarte diverse, de la dezbateri, proiecții de film urmate de discuții, tururi ghidate, simulări și jocuri de rol etc. După participarea la seminar, vom sprijini elaborarea și implementarea unor proiecte civice cu implicarea tinerilor în comunitățile de unde provin participanții.

Ce presupune Școala pentru Democrație?

  • Un training de 5 zile în care vom pune accentul pe metode non-formale de învățare; sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept, dezinformare și alegeri; activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active; sesiuni de pregătire a unor proiecte civice

  • Schimb de experiență cu profesori din România, parte a rețelei extinse a Școlii pentru Democrație

  • Mentorat pentru pregătirea unor proiecte civice, participative în comunități

  • Sprijin pentru punerea în practică a unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum

Ce avantaje aveți ca participant la Școala pentru Democrație:

  • primiți o diplomă de participare

  • puteți primi finanțare pentru a implementa un mic proiect civic în școala/comunitatea dvs., precum cele de aici: https://expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/info/2017-romania/

  • deveniți parte a unei rețele de profesori implicați civic la nivel național (peste 100 de profesori) cu care puteți construi proiecte și contribui la schimbarea comunităților din care faceți parte.

Pentru a candida, trebuie să ne trimiteți:

  • un curriculum vitae [până în 3-4 pagini]

  • o idee de proiect civic pe care ați vrea să îl implementați și care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea voastră. Vom puncta proiectele realiste, din care reiese cum tinerii, școala și autoritățile din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare. Vă rugăm să fiți conciși/se (max. 1000 de caractere, cu spații) și să vă referiți la probleme concrete din comunitate. Ideea de proiect poate fi construită (dar nu este obligatoriu), pornind de la structura de bază a unui proiect: scop, obiective, activități, timp pentru implementare, resurse. Puteți găsi aici descrierea proiectelor implementate de profesorii care au participat în 2017 la Școala pentru Democrație sau aici pe cele implementate de profesorii care au participat la Școala pentru Democrație în 2015.

  • formularul de candidatură unde veți răspunde la câteva întrebări despre motivația dvs. de a participa la Școala pentru Democrație (unde se vor încărca și CV-ul, alături de ideea de proiect, menționate mai sus) este disponibil aici: www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie/inscriere

La punctarea candidaturii vom ține cont, în proporție egală, de: proiect, CV și informațiile din formular.

Puteți trimite candidatura până la data de 15 decembrie 2019, ora 23.59.

Informații suplimentare: Septimius Pârvu, septimius.parvu@expertforum.ro, ​​0787.638.315

Detalii despre edițiile anterioare, www.expertforum.ro/scoalapentrudemocratie

Această ediție Școlii pentru Democrație din ianuarie 2020 este finanțată printr-un grant al Ambasadei SUA în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.