Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Experimentează artele plastice în August la Fundația Calea Victoriei: Pictura in Acuarela, Desen sau Istoria Artei

0

Dacă te simți inspirat și jucăuș în luna August, vino la Fundația Calea Victoriei să-ți explorezi creativitatea artistica. Alături de lectorii nostri, artiști plastici și critici de artă vei păși în fascinanta lumea a artelor.

Vei crea lucrări diafane în acuarelă, desene în creion, cărbune și pastel sau vei afla, cu ajutorul unor imagini captivante și prin discuții interactive care sunt cele mai importante repere din istoria artei.

Atelierul de PICTURĂ ÎN ACUARELĂ, cu Maria Balan, în perioada 17 – 20 August – În cele patru întâlniri ale atelierului vei învăța despre expresivitatea culorii prin tehnica „vie”a acuarelei – iei un gând și îl transformi în culoare.

Vei deprinde tehnica „Ud pe ud” (culoarea se răspândește diferit pe o suprafață umedă, lăsând loc spontaneității și surprizelor cromatice) și „Ud pe uscat”. Lucrul începe cu fundalul și continuă, pas cu pas, până ajunge la subiectul principal.

Școala de vară: Introducere în ISTORIA ARTEI, cu Cosmin Ungureanu, în perioada 17 – 21 August – Criticul de artă Cosmin Ungureanu, te va însoți într-o călătorie de-a lungul câtorva secole din cronologia artei europene.

Păstrând un echilibru cât mai stabil între popularizare şi informaţie de strictă specialitate, cursul vizează fixarea unor repere generale (artişti, evenimente, opere de artă celebre, inovaţii artistice, evoluţii stilistice etc.).

CURS DE DESEN: Creion, cărbune, pastel, cu Teodora Vărzaru, în perioada 24 – 27 August – Învață bazele desenului alături de artistul plastic Teodora Vărzaru și descoperă că oricine poate desena. Tehnica hașurării, umbre și lumini, încadrarea și compoziția, toate îți vor fi explicate pe îndelete și în termeni simpli.

Gӑsiţi programul complet al cursurilor lunii august pe www.victoriei.ro

Înscrierile se fac la adresa contact@victoriei.ro

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră. Activitatea fundației a început în ianuarie 2008, avându-l ca prim lector pe dl. Neagu Djuvara
Mai multe detalii pe www.victoriei.ro

Urmărește contul de You Tube al fundației
scoli de vară3

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.