Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Experienţă profesională pentru tineri la prima ediţie Career Leader

0

 3 zile… 3 domenii diferite… 6 companii de top din IT, consultanţă şi banking… 70 de participanţi… 10 stagii de practică… 45 de parteneri care au asigurat mediatizarea proiectului… 11 voluntari care au făcut totul posibil. Astfel se încheie prima ediţie Career Leader, un nou capitol din activitatea organizaţiei Akcees.

Finaliştii care au fost aleşi pentru a participa la eveniment în urma unui proces laborios de selecţie au lucrat alături de reprezentanţi ai companiilor de top din diferite domenii, au aflat mai multe informaţii despre ce presupune dezvoltarea unei cariere în domeniul vizat, şi au avut şansa de a se remarca prin participarea la un workshop interactiv. Fundaţia Româno-Americană a fost gazda Akcees pe parcursul celor trei zile ale evenimentului.

Start în IT. Evenimentul a debutat marţi, 15 mai, cu ziua dedicată domeniului IT. Participanţii au aflat mai multe despre modul în care pot acumula experienţă profesională de calitate în cadrul Microsoft şi SAP România, au participat la un training de specialitate şi au avut ocazia de a pune în practică noţiunile teoretice în cadrul unui studiu de caz ce a presupus remodelarea proceselor de business ale unei companii prin implementarea unui sistem de tip ERP.

Consultanţi pentru o zi. Ziua de miercuri, 16 mai, a abordat domeniul consultanţei. Cei 25 de participanţi la eveniment au fost consultanţi pentru o zi, lucrând sub atenta îndrumare a membrilor juriului: Stelian Olaru (Contrast Management Consulting), Alina Gheuca, Alina Merluşcă şi Alexandru Puiu (KPMG) şi Mircea Anghelescu (SAP România). Studiul de caz a presupus analiza afacerii unei client pentru identificarea problemelor, găsirea soluţiilor şi propunerea unei modalităţi concrete de implementare. Surpriza zilei a constat în simularea unei întâniri cu clientul, joc de roluri interactiv în care au fost implicate atât echipele concurente, cât şi reprezentanţii companiilor.

Cariere în domeniul financiar. Evenimentul s-a încheiat joi, 17 mai, cu ziua dedicată domeniului financiar-bancar. BRD Groupe Société Générale a fost alături de participanţii la eveniment şi a explicat mai multe despre ceea ce înseamnă dezvoltarea unei cariere în acest domeniu. După o sesiune de training susţinută de doamna Prof. Univ. Dr. Alexandra Horobeţ, echipele au avut sarcina deloc uşoară de a realiza o analiză financiară a unui proiect şi a lua o decizie cu privire la implementarea acestuia în companie.

Fiecare zi s-a încheiat cu prezentarea rezultatelor studiilor de caz, iar echipele au impresionat prin creativitatea şi profesionalismul de care au dat dovadă în livrarea soluţiilor. Echipele câştigătoare au fost răsplătite la final cu stagii de practică, invitaţii la Weekend Seminar, sesiune de training având drept subiect brandingul personal, dar şi cu premii speciale oferite de companiile prezente la eveniment. Întregul eveniment poate fi vizualizat în imagini pe pagina de Facebook a organizaţiei http://facebook.com/akcees , iar cronicile zilelor de eveniment au fost publicate pe site la http://akcees.ro

„Career Leader oferă participanţilor o pregătire foarte bună care vine în completarea programei şcolare şi reprezintă astfel o punte directă de legătură cu mediul de afaceri. Am fost impresionaţi de calitatea participanţilor care au oferit soluţii inovative într-un timp foarte scurt şi ne bucurăm că am ales să fim alături de Akcees la prima ediţie a acestui proiect” a declarat Stelian Olaru, Project Manager Contrast Management Consulting.

„Career Leader a reprezentat o excelentă oportunitate pentru mine de a lua contact cu domeniul financiar. Evenimentul a contribuit la dezvoltarea mea profesională, am cunoscut oameni deosebiţi şi consider că aşteptările mi-au fost depăşite! O experienţă pe care o recomand tuturor tinerilor!” a declarat unul dintre participanţii la eveniment.

Career Leader reprezintă un nou capitol încheiat cu succes în activitatea organizaţiei Akcees şi un alt pas semnificativ întreprins în direcţia dezvoltării profesionale a tinerilor. Următoarea ediţie a evenimentului va avea loc în luna octombrie, cu mai multe domenii, companii şi participanţi şi o echipă de organizare la fel de entuziastă, energică şi profesionistă.

Career Leader este un eveniment organizat cu sprijinul Contrast Management Consulting, Controller Institut, Microsoft, KPMG, SAP România, BRD Groupe Société Générale şi Romanian American Foundation şi al partenerului logistic Ana Pan Decebal.

Mediatizarea proiectului este asigurată de DIGI TV, The Money Channel, Forbes România, Business Woman, Money Express, The Investor, România Liberă, Realitatea.net, Wall Street, Cariere Online, IQAds, Business Cover, BusinessLive.ro, Startups.ro, Revista Evenimentelor, România Pozitivă, Edu-Tim, Studenţie.ro, Evenimente Studenţeşti, Lume Bună, Hipo, Business-Edu.ro, Ştiri ONG, Studentul.Info, Online Student, Zile şi Nopţi, Studentie.ro, Academic Link, Bancherul.ro, Best Resource, SMARTfinancial.ro.

Susţinem şi ne susţin: Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Edmundo, Fundaţia LEADERS, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, Young Professionals Club, AIESEC România, Advice, Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), ASCIG, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB), Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept (ELSA) , Senatul Studenţesc ASE Bucureşti, Inspire Business, VWI ESTIEM.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.