Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expediții științifice românești pe teritoriul Marocului

0

Avem plăcerea să vă invităm sâmbătă, 6 decembrie 2014, începând cu ora 11.00 la Muzeul Antipa”, la ”Expediții științifice românești pe teritoriul Marocului”, prelegere ce încheie seria din acest an a ciclului de conferințe ”La Antipa, în spatele ușilor închise”.

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa” are o lungă tradiție în organizarea expedițiilor științifice în afara țării. Dintre acestea putem aminti prima expediţie ştiinţifică peste hotare, organizată de Muzeu pe coasta de est a Africii, în Tanzania și condusă de Acad. dr. Mihai Băcescu, desfășurată în perioada 20 noiembrie 1973 – 5 februarie 1974, pe cea din  Arhipelagul Indonezian, organizată de Muzeu în intervalul februarie – iunie 1991, sau expediţia ştiinţifică organizată în Brazilia în colaborare cu Universitatea CatolicăSanta Ursula” din Rio de Janeiro.

În 2005, la invitația și în colaborare cu Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin „Oceanic – CLUB” din Constanța, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a reluat tradiția de organizare a expedițiilor științifice în afara României. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul unui proiect mai larg de cercetare a biodiversității din zonele limitrofe bazinului mediteranean. Din 2005 și până în prezent, Muzeul, împreună cu Oceanic Club, a fost implicat în organizarea mai multor expediții științifice în unele state riverane Mării Mediterane. Dintre aceste expediții, trei s-au desfășurat pe teritoriul Marocului, și anume: Expediția „Atlas” în 2007, Expediția „Dakhla” în 2012 și Expediția „Merzouga” în 2013. Aceste trei expediții au vizat cercetarea biodiversității unor arii extinse de pe întreaga suprafață a acestui stat.

Expediții științifice românești pe teritoriul Marocului

Dacă doriți să aflați ce a presupus organizarea acestor expediții pe teritoriul Marocului, care au fost obiectivele lor, care sunt rezultatele obținute, dar și multe alte detalii interesante privind desfășurarea lor, vă aşteptăm sâmbătă, 6 decembrie 2014, la conferința susținută de către dr. Costică Adam, cercetător științific.

Programul „La Antipa, în spatele uşilor închise” se desfăşoară săptămânal, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 11.00. Specialiştii instituţiei destăinuie publicului câteva dintre secretele activităţii lor de cercetare ştiinţifică: descrierea grupului studiat (caracteristici morfologice, fiziologice, etologia speciei), dar şi metode de colectare sau observare a materialului biologic, tehnici de preparare după standarde muzeale şi practici de conservare a pieselor din colecţiile ştiinţifice muzeale şi expoziţia permanentă precum şi activitatea lor publicistică.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

Inscrierea participantilor se face pe adresa de e-mail: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Parteneri media: EmailWing, MediaIQ, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, inParc, mamica.ro, Revista Baby, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, EduRomania – Portalul educației din România, B24KIDS – Gazeta culturală a copiilor.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.