Exercitiu de diplomatie la Scoala Americana Internationala din Bucuresti

0

Scoala Americana Internationala din Bucuresti (AISB)  invita comunitatea internationala la un exercitiu de diplomatie sambata, 23 mai, in campusul de pe Sos. Pipera.  Traditionalul Festival International va aduna si in acest an peste 1000 de invitati, sositi sa celebreze internationalismul asa cum este el reflectat in cadrul comunitatii AISB.

IDay_Good_084

Si in acest an peste 30 de tari din diferite continente vor fi prezente pentru a invita elevii, parintii si pe invitatii lor intr-o calatorie in jurul lumii.  Cei prezenti vor avea ocazia sa experimenteze mancaruri traditionale, sa asiste la o parada a drapelelor si una a costumelor nationale, sa interactioneze cu reprezentanti ai diverselor tari pentru o lectie de istorie si geografie in aer liber.  Elevii AISB folosesc acest prilej pentru a organiza un spectacol ce include numere de jazz, tobe, dansuri populare sau recitaluri solo.

Festivalul International al AISB se organizeaza de asemenea in scopul sprijinirii comunitatii in cadrul careia scoala isi desfasoara activitatea. Astfel, valorile culturale romanesti vor fi evidentiate intr-un Targ al Artizanilor ce  reprezinta deja o traditie mult-asteptata la AISB.  AISB este mandra sa se alature eforturilor facute de diverse organizatii non-guvernamentale de a sprijini categorii defavorizate sau oameni aflati in nevoi.  Organizatiile PAVEL si Fundatia Inocentii dar si organizatii pentru sprijinul victimelor din Nepal vor fi prezente pentru a-i invita pe cei prezenti sa isi aduca si ei contributiile la aceste eforturi.

Pretuim in mod deosebit aceasta zi. Ea este cea care realizeaza cel mai fidel portret al comunitatii AISB.  Elevi si parinti din peste 30 de tari sunt prezenti pentru a sarbatori multiculturalitatea si pentru a invata unii de la altii.  ”, declară domnul Robert Brindley, director al Scolii Americane Internationale din Bucuresti.

AISB este recunoscută de Ministerul Educaţiei din România şi este acreditată de New England Association of Schools and Colleges, de Council of International Schools, şi de Organizaţia de Bacalaureat Internaţional.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează