Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Excursie de noapte printre Stele: Observatii astronomice

0

Fundatia Calea Victoriei va invita sambata, 3 septembrie, la o noua Excursie de noapte printre Stele: Observatii astronomice, in compania astronomului Adrian Sonka.

Veniti cu noi intr-un loc de unde cerul se vede bine si se observa cele mai frumoase obiecte cosmice ale toamnei, printr-un telescop de mari dimensiuni. Luna, Jupiter, stelele, stelele duble, roiurile stelare, nebuloasele si galaxiile se vor vedea ca in poze dar cu ochii vostri, direct prin telescop.

Observatiile se fac de la marginea Bucurestiului, in noaptea de 3 spre 4 septembrie, numai daca cerul este senin. imbracamintea groasa este obligatorie, spray impotriva tintarilor, lanterna cu lumina cat mai slaba.

Intalnirea va avea loc la ora 19:45 la statuia Aviatorilor. Plecarea la 20:15 spre locul de obsevatii. Programul de observatii incepe in jurul orei 21 si dureaza citeva ore.

Transportul in afara orasului se va realiza cu sprijinul celor care au masina si ii vor transporta si pe cei fara mijloc de transport – organizarea pe masini va fi facuta de fundatie.

Lector: Adrian Sonka
Cost: 40 ron, 30 ron pentru studenti

Locatie: intilnire la ora 19:45 la Statuia Aviatorilor

Data si ora: sambata, 3 septembrie, de la 20:00
INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.