Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Exclusiv romantic, Chopin. Pianul Călător, cu Horia Mihail, la Sala Radio

0

Recitalurile cu tema ‘’Romantic exclusiv. Chopin’’, pe care Horia Mihail le-a oferit până în acest moment spectatorilor din mai multe orașe ale țării, au smuls ropote de aplauze și cuvinte calde de mulțumire spectatorilor care au umplut sălile în fiecare seară.

’’O muzică ce a rezonat cu sufletul meu și cu primăvara.’’ Un pianist atât de sensibil, fermecător’’. ’’Pianul Călător chiar a rămas în urmă cu niște ani în orașul nostru și de câte ori vine Horia Mihail să cânte pe el este o sărbătoare’’. ’’Nici nu visam la un recital integral Chopin. Este preferatul meu de când eram adolescentă.’’
Horia Mihail își continuă călătoria ce are ca scop obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani (pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă). In urma celui de-al șaselea turneu, Pianul Călător, pus la dispoziţie de Radio România, va rămâne pentru următorii ani la Alba Iulia.
Horia Mihail_solo_2015_Sala Radio_Foto_Virgil Oprina_P1580195
Turneul Pianul Călător, ediția a VI-a, are loc în perioada 24 martie – 21 mai 2016, în 19 localități din țară și la Chișinău. În seara de 6 aprilie, pianistul va susține un recital extraordinar la Sala Radio din București, un loc important pentru solist, de fiecare dată emoționat de întâlnirea cu numerosul și exigentul public bucureștean :
‘’Sala Radio, este o sală impresionantă pentru orice artist. Eu am debutat aici în urmă cu 32 de ani și, chiar dacă acum Sala Radio nu mi se pare la fel de uriașă, cum mi se părea când eram doar un copil, rămâne un loc în care se adună muzicieni de mare valoare, şi, cu atât mai mult, melomani adevărați, oameni care au cultura mersului la concert, poate nu doar în București, ci și în alte țări cu tradiție muzicală. Astfel încât, pentru mine, concertele de la Sala Radio sunt cele mai importante din acest punct de vedere, chiar dacă acord atenţie egală fiecărui eveniment. Emoția este, poate, un pic altfel”, spunea Horia Mihail după recitalul de la Sala Radio, din cadrul anterioarei ediții a turneului Pianul Călător.
Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo şi Fundația Marconi.

Traseul turneului va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

ITINERAR:
24 martie – Chișinău – Concert – dirijor Tiberiu Soare – Sala cu orgă
26 martie – Roman – Recital – Casa de cultură
27 martie – Iași – Recital – Aula BCU
28 martie – Bârlad – Recital – Pavilionul « Marcel Guguianu »
29 martie – Tulcea – Recital – Teatrul « Jean Bart »
1 aprilie – Galați – Concert – dirijor Mircea Holiartoc – Teatrul liric « Nae Leonard »
4 aprilie – Brașov – Recital – Sala Patria
6 aprilie – București – Recital – Sala Radio
8 aprilie – București – Concert – dirijor Cristian Oroşanu – Sala Radio
12 aprilie – Sibiu – Recital – Sala Thalia
14 aprilie – Sibiu – Concert – dirijor Theo Wolters – Sala Thalia
15 aprilie – Deva – Recital – Sala « Liviu Oros »
19 aprilie – Pitești – Recital – Casa de cultură
20 aprilie – Bușteni – Recital – Centrul cultural “Aurel Stroe”
3 mai Slatina – Recital Pianul călător – Centrul cultural « Eugen Ionescu »
4 mai Caracal – Recital Pianul călător – Teatrul Naţional
5 mai Drobeta Turnu-Severin – Recital Pianul călător – Palatul culturii « Teodor Costescu »
7 mai Turda – Recital Pianul călător – Teatrul Municipal « Aureliu Manea »
8 mai Alba Iulia – Recital Pianul călător – Casa de cultură
12 mai – Oradea – Concert – dirijor Sabin Păutza – Sala Filarmonicii
14 mai – Recital-Parcul Herăstrău
15 mai – Recital-Parcul Cişmigiu
20 mai – Cluj – Concert – Francisco Valero Terribas – Casa Universitarilor
21 mai – Dumbrăveni – recital – Catedrala Armenească

Un eveniment Radio România
Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociația Culturală Accendo, Fundaţia Marconi
Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.)
Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional şi TVR 2
Partener principal: ARCUB-Centrul de proiecte Culturale al Municipiului București
Maşina oficială a turneului : Dacia
Sponsori: JTI, Sense, ALRO Slatina, Erste Private Banking-serviciu oferit de BCR
Parteneri : Senia Music, WOLF THEISS RECHTSANWÄLTE GMBH, Kronospan Sebes, MERCURE BUCHAREST CITY CENTER

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Primăria municipiului Bucureşti, Sala cu orgă din Chişinău, Radio Chișinău,Casa de cultură din Roman, Primăria Municipiului Roman, Filarmonica de stat din Iaşi, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu,Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Teatrul muzical “Nae Leonard” din Galaţi, Filarmonica de stat din Braşov,Filarmonica de stat din Sibiu, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Filarmonica de stat din Piteşti, Centrul de proiecte culturale Aurel Stroe din Buşteni, Centrul cultural « Eugen Ionescu » din Slatina, Teatrul Naţional din Caracal, Asociaţia Fii şi Prietenii Caracalului, Palatul Culturii Teodor Costescu Drobeta Turnu Severin, Teatrul Municipal « Aureliu Manea » din Turda, Asociaţia Rei Culturae Fautores, Casa de cultură din Alba Iulia, Filarmonica de stat din Oradea, Filarmonica de stat din Cluj, Catedrala Armenească din Dumbrăveni

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Media Trust, România Liberă, România TV, Caţavencii, Observator Cultural, Şapte Seri, Bussines Review, Ziare.com, Accent TV, agentiadecarte.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.