Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EXCELSIOR TEEN-FEST – work in progress

0

Cea de-a doua ediție a festivalului de teatru pentru adolescenți Excelsior Teen-Fest se află în desfășurare în București și reunește peste 50 de evenimente. În primele zile ale festivalului sălile au fost pline, iar spectacolele sold-out. Sute de tineri au participat la reprezentații de teatru profesionist, re-citiri regizorale ale textelor din marea dramaturgie, teatru social, proiecții de film, lansări de carte și intervenţii teatrale outdoor.

În zilele următoare vor avea loc mai multe evenimente, printre care: Hamlet, un spectacol de Alina Berzunţeanu, Richard Bovnoczki, Peter Kerek (Unteatru Bucureşti, joi, 29 septembrie), iHAMLET, în regia Catincăi Drăgănescu, Asociaţia Punctart (Teatrul Excelsior, vineri, 30 septembrie), Bucureştiul meu, spectacol collectives, regia Adelaida Zamfira (joi, 29 septembrie) și Anul dispărut. 1989 de Peca Ştefan, regia Ana Mărgineanu (Teatrul Mic, vineri, 30 septembrie).

În cadrul secțiunii Teen Social, realizată în parteneriat cu Centrul de teatru educaţional Replika şi SUPER: Festivalul de filme făcute de adolescenţi, se vor desfășura evenimente de artă educațională și cultură participativă, care alătură spectacole de teatru social, cărți și filme înrudite tematic și dezbateri.

excelsior-teen-fest-2016-foto-credit-vlad-catana-3

Programul complet poate fi consultat aici: http://www.teatrul-excelsior.ro/excelsior-teen-fest-editia-a-ii-a-25-septembrie-1-octombrie-2016

Teen-Fest, unul dintre cele mai importante evenimente culturale dedicate adolescenților, are loc în perioada 25 septembrie – 1 octombrie, în București. Aflat anul acesta la cea de a doua ediţie, festivalul de teatru Teen-Fest este imaginat ca un periplu parcus de tineri printr-un oraş ascuns al artelor. Prima ediţie a Festivalului a primit Premiul de Excelență pentru Promovarea Industriilor Culturale și Creative în spiritual valorilor europene, acordat de Institutul European din România.

Evenimentul este realizat având drept partener Inspectoratul Şcolar al Municipului Bucureşti şi se situează sub egida candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Biletele se pot cumpăra de pe site-ul bilet.ro și de la casa de bilete a Teatrului Excelsior și a teatrelor partenere și au prețuri cuprinse între 12 lei (pentru liceeni) și 30 lei.

Director artistic: Oana Borș

Organizatori: Teatrul EXCELSIOR și Primăria Municipiului București

Parteneri: ARCUB, Asociația TETA, Ambasador, UnTeatru, Centrul REPLICA, SUPER Festival de Filme pentru Adolescenți, Aqua Carpatica, Hotel Capitol

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România București, Realitatea TV, RFI România, Happy Channel, Blitz TV, Agerpress, Revista LZR, B-Critic, Plic O Revistă, LiterNet, Iqool, Autentici, amdoar18ani.ro, societatesicultura.ro, intervio.ro, Cutia cu Poze.

Pentru informații suplimentare și programare interviuri:

Mirela Sandu 0729 889 845 | teenfest@teatrul-excelsior.ro

Simona Rentea 0721 89 55 22 | teenfest@teatrul-excelsior.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.