Every Can Counts la Street Delivery

0

În perioada 13-15 iunie 2014, Asociaţia Alucro va fi partener la cea de-a noua ediţie Street Delivery , organizată de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte care îşi propune recuperarea peisajului urban de către pietoni şi comunitate. Street Delivery e un eveniment liber, responsabil, fără garduri și taxe, care se preocupă de urbanism, arte și mobilitate. Aici vor fi expuse produse realizate din doze de aluminiu si vor fi amplasate cutii de colectare cu scopul de a prezenta vizitatorilor programul Every Can Counts.

every can counts

În 2014 Street Delivery a ajuns la ediția #9 în București, ediția #8 în Timișoara și ediția #2 în Iași. Printre noutățile acestui an se numără extinderea Street Delivery București în Piața George Enescu din capitală, care va găzdui insula Street Delivery Sports, dar şi deschiderea pentru public a peluzei Casei Universitarilor dinspre Arthur Verona.

Street Delivery se desfăşoară pe Strada Arthur Verona şi în Piaţa George Enescu din Bucureşti, pe strada Mărăşeşti din Timişoara şi pe strada Vasile Pogor din Iaşi.

Tema Street Delivery 2014, pe baza căreia s-a făcut o selecție din cele peste 400 de proiecte înscrise, e SOCIETATEA MOBILĂ, o îmbinare între societatea civilă și ideea de mobilitate. Societatea civilă e formată din toți acei cetățeni care fac gesturi mici (precum a nu-și arunca gunoiul în stradă, a-și ajuta semenii) sau mari (a schimba mentalități, a organiza comunități pentru îndeplinirea unui scop comun).

In cadrul evenimentului, Asociaţia Alucro va fi prezenta pentru a motiva participanţii sa ia parte la programul Every Can Counts, prin colectarea dozelor din aluminiu. In acest sens, le oferim posibilitatea de a ne vizita si de a aduce cu ei 5 doze goale, pentru a primi in schimb o doza de bere. La eveniment va fi amplasat un aparat special pentru colectarea dozelor si de asemenea, participanţii vor putea admira produsele realizate din doze de aluminiu, pe care alte persoane, la rândul lor, le-au colectat.

Programul Every Can Counts este varianta românească a programului preluat din Anglia si se adresează celor care acţionează responsabil fata de mediu, desfăşurându-se atât la locul de munca, cât şi în cadrul evenimentelor publice, festivaluri, concerte etc. Every Can Counts este prezent în Franţa, Anglia, Austria, Irlanda, Scotia, Ungaria, Muntenegru si Grecia.

Va aşteptam la Street Delivery în perioada 13-15 iunie unde puteţi  afla de ce să reciclaţi, cum sa reciclaţi şi ce rol au acţiunile voastre asupra mediului.

Despre Alucro:

Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts – o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria – desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii găsiţi pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.