Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Evenimente pentru antreprenoriat social in martie

0

roPot continua seria evenimentelor dedicate antreprenoriatului social si in luna martie.

Provocarile unui proiect de antreprenoriat social

Astfel, pe 7 martie, la Seara de Antreprenoriat Social – Sacosa de Panza vom incerca sa intelegem principiile de antreprenoriat social pornind de la prezentarea modelului de operare a programului “Sacosa de Panza”. In 2010 am vazut cum unul dintre putinele exemple de antreprenoriat social in Romania a inceput sa prinda contururi sustenabile. Anul acesta se anunta unul extrem de provocator pentru Iulian Ifrim si echipa lui, care se intorc in comunitatea roPot pentru a impartasi din lucrurile pe care le-au invatat si pentru a face apoi un schimb de idei cu participantii pe subiecte de interes pentru strategia lor pe 2011 – piata, promovare, potentiali clienti.

Dupa bilantul lui 2010, vom discuta despre cum se poate diferentia Sacosa de Panza in contextul unei piete din ce in ce mai competive si despre care sunt cele mai utile canale de comunicare si de promovare pentru Sacosa de Panza astfel incat sa isi mareasca baza de potentiali clienti.

Solutii viabile pentru provocari reale in domeniul resurselor umane

Pe 14 martie urmeaza Seara de Resurse Umane, o experienta „learning-oriented”, adaptata la nevoile comunitatii. Scopul este de a ajunge la rezultate mai bune folosind un minim de resurse. Vorbim despre resurse umane, in general; mai specific, despre lectii transferate din zona de business pentru a creiona solutii potrivite pentru ONG si antreprenoriat. De ce? Pentru ca situatia o cere si neavand mereu o reteta pentru aceste cerinte de multe ori nu stim de unde sa pornim pentru a gasi solutia cea mai buna.
Impreuna cu gazdele noastre, Florin Ghinda si Aura Serea, vom impartasi din experientele in resurse umane si vom radiografia principalele nevoi de resurse umane din sala; apoi vom incerca sa construim solutii viabile pentru provocari reale, prin identificarea unui pachet prioritar de instrumente/procese de resurse umane pentru un antreprenor social sau pentru un „responsabil cu oamenii” dintr-o organizatie.

Exercitiu practic de planificare a unei afaceri

Atelierul de Business Planning din 19 martie este organizat pe baza experientelor cumulate de business si sociale ale celor doi invitati, atelierul avand ca studiu de caz exemplul celor de la Ateliere Fara Frontiere, o initiativa dintre cele mai apropiate de ceea ce inseamna un business social in Romania. Claritatea asupra ceea ce inseamna Ateliere Fara Frontiere in toate dimensiunile lui (de la misiune pana la strategii de vanzare) va fi adusa de Raluca Ouriaghli, Director Executiv, iar discutiile si exercitiul practic pe partea de business le purtam cu Sorin Kertesz, antreprenor, co-fondator al Ciclop.

Atelierul se desfasoara pe grupe de lucru si incepe cu un rezumat al planului de afaceri al Ateliere Fara Frontiere si cu analiza si reconstructia modelului de afacere ce sta la baza acestuia, pornind de la Business Model Generation. Vor exista doua sesiuni de analize si dezbateri, una pe zona de strategie – in ceea ce priveste produsele si serviciile sau piata existenta si potentiala vom defini segmentele de clienti, vom face analiza pietei si structura de management – si o alta in zona operationala, despre productie, planul financiar, analiza riscurilor. Atelierul se incheie cu o analiza despre oportunitatile de dezvoltare.

Luna se incheie cu Seara de carte – Buddha’s Brain, pe 30 martie. Fara vreo incarcatura religioasa, si bazandu-se pe cercetari recente din neurostiinte, autorii dr. Rick Hanson si dr. Richard Mendius explica din punct de vedere al evolutiei biologice si al stiintelor mintii in ce fel practicile contemplative care cultiva intelepciunea si libertatea fiintei pot aduce schimbari de durata la nivelul mintii, corpului si relatiilor interpersonale.

Invitatul serii, Daniela Andreescu, Coach certificat ICF, formator in Ecologia Comunicarii si Relatiilor interpersonale, practician CoRe-Inergetix System™ ne va prezenta, in prima faza, continutul cartii, dupa care va aborda, intr-o runda de dezbatere, in special aspecte care vorbesc despre cum sa facem acele schimbari in sistemul de operare al mintii care sa ne permita sa construim si sa traim o viata mai implinita si senina, pentru noi insine si pentru ceilalti.

Detalii despre evenimente pe pagina comunitatii roPot . Inscrierea la eveniment se face pe website. Pentru detalii sau intrebari, contact@ropot.ro

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.