Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Evenimente noi in luna martie la Fundatia Calea Victoriei

0

Luna martie vine la Fundatia Calea Victoriei cu cadouri frumoase pentru cei dragi

Va invitam la cateva evenimente frumoase, care sa va introduca intr-o atmosfera de basm, istorii fascinante si creatii celebre. Aceste evenimente se adreseaza tuturor celor care doresc sa cunoasca lumi fabuloase, pline de fantezie, sentimente si dorinte.

De la Venus la Sfanta Vineri: Ipostaze ale feminitatii in mitologia romaneasca, va va introduce in lumea zeitatilor feminine din folclorul romanesc. Joimarite, Dragaice, Iele, Sanziene, Ursitoare – iata doar cateva dintre denumirile pe care le poarta unele dintre cele mai reprezentative zeitati feminine ale panteonului mitologiei romanesti. Misterioase, puternice, frumoase, intelepte, aprige, blajine, fecioare sau babe, acestea marcau anumite etape sau momente specifice ale calendarului popular, aducand cu ele semnificatii simbolice diferitelor sarbatori sau evenimente agrare. Aceasta deoarece viata taranului, in toate sensurile ei, era stans legata de viata gl iei pe care o lucra.
Impreuna cu Monica Brandusescu vom descoperi folclorul romanesc care reprezinta un nebanuit depozitar de invataminte pretioase si, din pacate, cel mai adesea, uitate cu desavarsire.

Cupluri celebre, dincolo de mit, un eveniment fascinant care ne decopera tainele si legendele ce au stat la baza celebrelor povesti de dragoste. Lectroul Monica Neatu va invita, intr-o calatorie fascinanta din Antichitate pana in secolul care a inventat cuplul liber. Calauze ne vor fi Orfeu si Euridice, Cleopatra si ilustrii ei adoratori romani, Tristan si Isolda, Raphael si La Fornarina, Soliman si Roxelana, Henric IV si iubirile lui scandaloase, Ludovic XV si doamna de Pompadour, George Sand si Alfred de Musset, August Rodin si Camille Claudel, Sartre si Simone de Beauvoir. Invocand si povestind viata acestor personaje celebre vom afla nu numai istorii personale, mai mult sau mai putin scandaloase, dar si istoria unui sentiment, caci iubirea si-a avut si ea propriul ei drum de-a lungul timpului.

 

Eveniment cu Tiberiu Soare despre “Giselle” de Adolphe Adam, o conferinta-eveniment cu charismaticul dirijor si povestitor Tiberiu Soare, care ne va vorbi despre baletul “Giselle” si autorul acestuia, Adolphe Ada. Acest eveniment face parte din programul cultural “Pentru ce mergem la Opera?”, initiat de Fundatia Calea Victoriei impreuna cu Tiberiu Soare si gazduit cu generozitate de ONB, care isi propune sa initieze tinerii si publicul larg in frumusetea si complexitatea muzicii de opera, prin abordarea tematicii ei in cadrul unor conferinte-eveniment. Noutatea proiectului consta in abordarea tematicii muzicii de opera intr-o maniera interactiva si relaxata, ce permite apropierea publicului de un stil de muzica pe cat de spectaculos pe atat de greu accesibil pentru cei neinitiati.
Va asteptam cu drag, la evenimentele noastre, fascinante si interactive.
 

Fundatia Calea Victoriei

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.