Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UPDATE: Eveniment anulat. Eveniment unic, Drumul simbolic spre Casa Blondie format din 2.200 de scaune. Nici un copil nu merită să fie singur, mai ales când este bolnav

0

UPDATE: Deoarece trecem prin momente dificile, în care bucuria s-a transformat în îngrijorare, evenimentul care urma să se desfășoare sâmbătă, 14 martie, ora 14:00, s-a anulat. Pentru că ne dorim să vă știm sănătoși și pregătiți pentru ce va urma, pentru că vrem să vă știm puternici, căci copii abandonați vor mai fi și vor avea nevoie de noi, ne-am gândit să mutăm scaunele acolo unde e cald și bine și siguranță.
Pe 14 Martie de la ora 14:00, de acolo de unde este iubire, în familiile voastre, asezați-vă pentru o clipă pe un scaun, imortalizați momentul și trimiteți-ne fotografia. Toți în același timp, pe pagina de facebook ( https://www.facebook.com/zidebine.ro/ ), la postarea de la ora 14:00.

Nici un copil nu merită să fie singur, mai ales când este bolnav

Eveniment unic, Drumul simbolic spre Casa Blondie format din 2.200 de scaune

București, 10 martie 2020. Pe data de 14 martie, ora 14:00, 2.200 de jucării din pluș vor ocupa, timp de o oră, 2.200 de scaune goale, care vor lega, din 2 în 2 metri, Spitalul Marie Curie de Casa Blondie din Popești Leordeni, pe o distanță de aproximativ 6 km.

 

Asociația Zi de Bine și Asociația Blondie și-au unit eforturile într-o campanie de strângere de fonduri pentru a realiza “Casa Blondie“. Casa este un spațiu temporar în care copiii abandonați în spitale care au suferit intervenții chirurgicale complexe își recapătă forțele înainte de a merge spre “casă”.  Valoarea proiectului este de aproximativ 50.000 de Euro și campania de strângere de fonduri se va derula până pe 31 martie 2020, când va fi inaugurată Casa Blondie.

Cauza micuților poate fi susținută până pe data de 31 martie printr-un SMS unic cu mesajul “SUS” la 8862 pentru 4 euro, prin donații în contul Asociației ZI de BINE – RO56RNCB0092166359160001, BCR, Sucursala Universitate dar și prin voluntariat.

Melania Medeleanu, Asociația Zi de bine, spune:

„Am ascultat cu atenție conferința de presă a autorităților pe tema adunărilor publice cu peste 1.000 de oameni. Vestea bună e că în DRUMUL SPRE CASĂ, nu suntem o adunare, ci un șir întins pe 6 km, din 2 în 2 metri, chiar și mai mult, căci sunt multe treceri de pietoni și intersecții. Pentru că ne dorim ca fiecare om care și-a rezervat un loc în Drumul spre casă să se simtă în siguranță, le lăsăm lor alegerea de a “locui” pe scaun timp de o oră sau de a trece doar pentru a lăsa pe locul lor o jucărie. Îi rugăm și pe cei care aleg să ne stea alături o oră să aducă o jucărie de pluș și, în cazul în care scaunul învecinat e gol, să așeze această jucărie. Pentru că schimbarea de plan e posibil să aducă cu sine și o modificare a locului pe care oamenii l-au rezervat deja, îi rugăm pe prietenii noștri să-și verifice inboxul.  În ciuda acestei perioade dificile și neclare pentru noi toți sau cu atât mai mult într-o astfel de perioadă, niciun copil nu merită să fie singur! Să-i însoțim, simbolic, în drumul spre CASĂ, în 14 Martie, la ora 14.

În cazul în care nu ajungeți, puteți oricând contribui cu un sms cu mesajul SUS, la 8862, pentru o donație de 4 Euro.”

Adelina Toncean, Asociația Blondie, declară: “În secția de terapie intensivă, 1 copil din 5 nu e vizitat de părinți deloc sau doar foarte rar. Acești copii sunt niște luptători, se luptă pentru fiecare respirație și trec prin dureri greu de imaginat pentru un adult. Tot ce putem face pentru ei este să le fim alături, să le oferim atenție, grijă, iubire. Noi nu suntem programați să trăim fără iubire. La Marie Curie am văzut că, la același diagnostic, copiii care sunt singuri fac deseori complicații. Copiii au nevoie să fie ținuți în brațe, să nu se știe singuri pe lume. Au nevoie de noi! Cu ajutorul nostru al tuturor primii 4 copii pot fi mutați pe 31 martie în Casa Blondie”.

Casa Blondie este prima cauză din proiectul Zi de Bine lansat de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia. Asociația Zi de Bine, curator de cauze sociale, va susține 12 cauze de-a lungul anului 2020. Fiecare cauză selectată de Asociația ZI de BINE se adresează unei comunități, se realizează în maximum 30 de zile, este finanțată în special de către sărbătoriții lunii și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Informații suplimentare despre evenimentul din data de 14 martie și despre următoarele cauze se găsesc pe www.zidebine.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.