Eveniment Noua Acropola – Masa rotunda: Despre limite si autolimitari

0

De multe ori auzim în jurul nostru sau spunem chiar noi înșine că un lucru este prea greu, o problemă este prea gravă, o situație nu poate fi rezolvată și altele asemenea.

Este adevărat că viața ne rezervă nenumărate surprize și uneori acestea nu sunt dintre cele mai plăcute. Este adevărat că nicio viață de om nu este ușoară sau plăcută de la un capăt la altul. Este adevărat că ne confruntăm zilnic cu probleme de diferite naturi: sufletești, de relaționare cu ceilalți, materiale, financiare sau de orice alt tip… și nu reușim să rămânem senini în fața provocărilor și a dificultăților vieții.

Dar merită să ne întrebăm: câte dintre acestea sunt limitări obiective și câte auto-limitări? Câte sunt piedici exterioare și câte blocaje interioare? Cum putem să le diferențiem și, mai ales, cum putem să le depășim pe fiecare în parte?

Sunt lucruri care țin de noi și lucruri care nu țin de noi, ne arăta filosoful stoic Epictet. Să învățăm să le distingem și să descoperim soluțiile potrivite pentru fiecare.

Vă invităm duminică, 6 decembrie, ora 18:00, la Centrul Cultural Educativ Smart Change pentru a avea împreună o  discuție filosofică ”Despre limite și auto-limitări”.

Despre-limite-si-autolimitări_Smart-Change

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează