Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eveniment final ARCEN | „Noi suntem orașul – voluntariat avizat” | vineri, 18 decembrie | 20.30

0

ARCEN anunță încheierea primului proiect educațional, „Noi suntem orașul – voluntariat avizat”, printr-un eveniment de retrospectivă, la care sunt invitați să ia parte toți elevii care au participat la cele patru module de voluntariat, dar şi reprezentanți ai instituțiilor, profesori, ziarişti şi membrii ai societății civile.

În urma unei modificări de ultimă oră, evenimentul va avea loc vineri, 18 decembrie, ora 20.30, la Cafeneaua Verona – Cărtureşti (str. Arthur Verona, nr. 13-15).

unnamed

Proiectul “Noi suntem orașul – voluntariat avizat” a implicat aproape 100 de elevi din mai multe licee bucureștene şi a cuprins patru module de voluntariat axate pe teme ce țin de viața orașului: comunitate, arhitectură, patrimoniu și instituții culturale.

În urma modulelor s-a realizat un stand cu povești despre comunitatea locală în cadrul festivalului urban Femei pe Mătăsari, un traseu cultural în cartierul armenesc, indexarea a două zone istorice protejate și un instrument de vizitare interactivă a Muzeului Zambaccian.

Proiectul „Noi suntem orașul – voluntariat avizat” și-a propus să testeze un nou model de recrutare a voluntarilor – voluntariatul avizat – adică voluntariatul în cunoștință de cauză.
Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România şi este realizat în parteneriat cu Asociația Beneva, Asociația Pro.Do.Mo, Uniunea Armenilor din România și MNAR.

Vă invităm vineri, 18 decembrie, ora 20.30, la Cafeneaua Verona, într-un cadru festiv, să îi cunoașteți pe liceeni și experiențele pe care le-au acumulat alături de noi, să împărtășim impresii despre proiectele noastre și să schimbăm idei despre ce vom face în anul care urmează.

Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare, completând formularul https://goo.gl/KhMWtv, până vineri, 18 decembrie, ora 12.00.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.