Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eveniment cu Tiberiu Soare despre Opera “Oedip”

0
fundatia calea victorieiVa invitam miercuri, 26 iunie, de la ora 19.00, la ultima conferinta a seriei Pentru ce mergem la Opera ?”, cu dirijorul-povestitor Tiberiu Soare, care ne va vorbi despre opera Oedip si autorul acesteia, George Enescu.„Opera „Oedip” reprezinta una dintre cele mai remarcabile compozitii ale lui George Enescu. In ciuda valorii sale incontestabile, este o opera putin cunoscuta la noi, care nu este inteleasa la adevarata sa valoare.  Aceasta conferinta isi propune sa ne ajute sa intelegem mai bine muzica lui Enescu si ceea ce aduce el inovativ in opera. Premiera operei Oedip a avut loc la Paris pe 13 martie 1936 si s-a bucurat de un succes imediat.  Opera se inspiră din cele doua piese păstrate din ciclul de tragedii tebane ale lui SofocleOedip la Colonos si Oedip rege. Libretistul operei a fost Edmond Fleg.”- Tiberiu Soare 

Conferinta va avea loc la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, clasata ca monument istoric, candva centrul high-life-ului bucurestean.

Va asteptam cu drag,
Fundatia Calea Victoriei

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.