Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Evadaţi din marele oraş cu „Natural Groove”, primul album al artistului Gabriel Bălaşa

0

Percuţionistul Gabriel Bălaşa vă invită miercuri, 25 aprilie 2018, de la ora 20:00, la NoMad Sky Bar, să păşiţi alături de el în lumea exotică africană, sudamericană sau indiană a primului său album solo “Natural Groove”, descris de muzicianul şi compozitorul Ovidiu Lipan drept o “sinteză obsesivă a ritmului transpus în armonia universală”.

Prin muzica de atmosferă şi percuţia de inspiraţie tribală, albumul ne face să evadăm din marele oraş şi să ne afundăm din ce în ce mai mult într-un spaţiu natural virgin. Pornim cu vocea lui Lolo Noukpetor (Togo/Africa) şi ecourile îndepărtate sau sunetul apelor, vântul ori gâzele, din piesa „Echoes in the Rain”, ajungem în satul primitiv universal, la comunitatea care se adună în jurul focului şi al tobelor în „Mystical Jungle”, pentru ca în piesa de final, „Wind Chimes”, „tensiunea ritmurilor şi ambientul primitiv” să fie înlocuite de o „linişte familiară şi revigorantă” (Ovidiu Dascălu, artist plastic).

Gabriel Bălaşa a gândit acest album ca pe o călătorie imaginară desprinsă din visele copilăriei. „Am început să lucrez la acest disc din pasiune pentru instrumentele de percuție tradiționale din diferitele culturi ale lumii dar a fost şi o provocare pe care mi-am lansat-o singur: un album doar cu muzica tobelor (așa îmi place mie să spun), pentru că în mintea mea, auzeam orchestre întregi de sunete și ritmuri ce se contopeau perfect, fiind într-o armonie deplină. Până la feedback am vrut să creez ceva care mă definește, ceva în care să mă regăsesc ca spirit, de aceea mi-am dat tot timpul și spațiul necesar pentru a experimenta, explora și a-mi cunoaște universul interior”, spune el.

Artist plastic şi showman Gabriel Bălaşa a fost prezent în cei peste 15 ani petrecuţi până acum în lumea muzicii pe scenele festivalurilor şi teatrelor din ţară şi din străinătate. Experimentat percuţionist, el a avut de-a lungul timpului colaborări cu artişti români din diverse registre (Loredana, Direcţia 5, Adrian Naidin, A.G. Weinberger şi alţii), convins dintotdeauna că muzica este limbajul universal în care putem comunica oricând, fără a ţine cont de graniţe, naţionalitate sau credinţe.

“Am primit recomandarea să închid ochii când ascult albumul cel nou al lui Gabriel. Am facut așa și am început să călătoresc peste tot, m-au întâmpinat oameni necunoscuţi cu mare bucurie, am dansat, am povestit şi am înălțat lampioane. Apoi am vopsit tot Pământul în culori vesele. Lumea e frumoasă când cineva știe să-ți facă atmosfera prielnică.” (Gianina Corondan)

 

* * *

 

Descoperiţi piesa „Echoes in the Rain” la https://goo.gl/azf1t7. Mai multe despre muzicianul Gabriel Bălaşa la: https://www.facebook.com/balasapercussion/.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.