EUROPAfest 2015 lanseaza al doilea eveniment Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti”

0

Dupa Bucharest International Jazz Competition lansat in noiembrie, EUROPAfest 2015 anunta al doilea eveniment – Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti”.

Afis_JIMC_2015_designer_Bogdan Voiculescu

Eveniment cu traditie de 22 de ani, Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti” este unul dintre programele de succes ale jmEvents si cel mai prestigios concurs international de muzica clasica derulat in Romania.

Misiunea sa este de a descoperi, a premia si a promova valorile noii generatii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii artisti in construirea unei cariere de succes si de a oferi o platforma de dialog multicultural, care incurajeaza performanta.

Organizat anual din 1994, concursul include alternativ diferite discipline – pian, vioara, flaut, clarinet, compozitie. Anul 2015 este anul vioarei si promite experiente multisenzoriale si intalniri incarcate de emotie cu artistii noii generatii. Intre 16 si 23 mai, violonisti din intreaga lume vor concura pentru premii de 10.000 EUR.

Juriul concursului cuprinde experti internationali, recunoscuti in domeniu, cu o mare experienta in identificarea si educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.

Alaturi de competitie, evenimentul include ateliere de maiestrie muzicala sub conducerea unor artisti si profesori de la academii europene de prestigiu.

Jeunesses International Music Competition “Dinu Lipatti” este un eveniment de tinuta, care s-a remarcat in peisajul cultural autohton si international prin calitatea muzicala prezentata, prin numarul record de participanti, dar si datorita carierelor de succes si recunoasterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureatii sai – Remus Azoitei, in prezent Prof. la Royal Academy of Music in London, Alexandru Tomescu, castigatorul viorii Stradivarius, Rita Meier – solista a Operei Zurich, fiind doar cateva exemple in acest sens.

In prezent, castigatorii sunt inclusi cu prioritate in programele nationale si internationale derulate de jmEvents – Turneul Laureatilor, PROMS – Jazz & Classic, EUROPAfest Summer Edition, Summer Music Academy Sinaia.

Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos incurajeaza apropierea tinerilor romani de cultura, in cadrul evenimentului permitandu-se studentilor si elevilor accesul liber la manifestari, in limita locurilor disponibile, dar si prin implicarea unui numar de 30 – 40 tineri voluntari in derularea evenimentului.

Inscrierile in concurs sunt deschise pana la 1 martie 2015.

Cei interesati pot afla mai multe informatii pe site-ul organizatorilor www.jmEvents.ro .

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează