Eu și tu (Io e Te), filmul nesperat din cariera maestrului Bertolucci. VEZI TRAILERUL!

0

eu.si.tu

Din 6 septembrie, cel mai recent film al lui Bernardo Bertolucci se lansează pe marile ecrane, cu o poveste realizată într-un moment în care maestrul italian nu mai spera să revină în cinematografie. După o carieră intensă și apreciată de aproape o jumătate de secol, el nu a mai regizat niciun film din 2003, de la Visătorii(The dreamers), și niciun film în Italia de 30 de ani – Eu și Tu (Io e Te) însemnă revenirea lui în industrie, dar și acasă.

Condiția medicală precară cu care s-a confruntat în ultima perioadă l-a făcut să spere la altceva, la o altă activitate care să-l pasioneze, fără să știe exact care va fi aceasta. Într-o zi fericită, însă, Niccolò Ammaniti i-a prezentat romanul lui, proapăt ieșit din tipar. Așa s-a născut Eu și Tu (Io e Te).

Povestea actuală și sensibilă despre adolescențe fragile și inocențe furate l-au făcut să spună: „Da!” Cadrul relativ restrâns în care are loc acțiunea, tendința mărturisită a lui Bertolucci de a transforma, răbdător și neașteptat, claustrofobia în claustrofilie, i-au dăruit contextul potrivit pentru a scrie și rescrie scenariul timp de mai multe luni și pentru a-l regiza imobilizat într-un scaun cu rotile.

Castingul a fost, se pare, un proces anevoios. Maestrul a ales în rolurile personajelor principale doi actori aflați la primul rol major în cinematografie: Jacopo Olmo Antinori și Tea Falco.

Lorenzo, adolescentul care se ascunde pentru o săptămână în subsolul clădirii unde locuiește ca să scape de o excursie cu clasa, este interpretat de Jacopo Olmo Antinori, cel numit „Olmo” datorită personajului lui Gerard Depardieu din 1900. Fiul actriței Francesca De Martini, el a fost înscris la casting, pe ascuns, de mama lui. Până la Eu și Tu (Io e Te), a jucat în mai multe piese de teatru și seriale, dar fără să ia meseria de actor prea în serios – chiar și acum, el consideră experiența „unică și irepetabilă”.

Sora vitregă a tânărului, cea care îi invadează spațiul încercând, totodată, să scape de dependența de heroină, este Tea Falco. Ea l-a îndrăgit mereu pe Bertolucci, iar șansa de a juca într-un film de-al lui părea un vis. În final, personajul Oliviei împrumută tot felul de trăsături din viața ei reală – pasiunea pentru fotografie, accentul catalan, nonconformismul, ba chiar și unele dintre replicile pe care i le-a dat regizorului în discuțiile lor preliminare.

În rolul bunicii lui Lorenzo o regăsim pe Veronica Lazăr, actriță de origine română, promotoare, prin fundația Itaro Arte, a filmului italian în România și a filmului românesc în Italia, o prezență remarcată încă din anii ’70 în filmele lui Bertolucci, Michelangelo Antonioni, Dario Argento.

Rezultatul colaborării cu acești câțiva artiști care l-au readus la viață pe marele regizor a fost deja apludat la Cannes, Dubai, Rotterdam, în Italia și la San Francisco. Eu și Tu (Io e Te) promite să fie o experiență interesantă și pentru publicul din România.

Pentru mai multe detalii, accesați www.facebook.com/Eu.si.tu.film

Trailer – http://youtu.be/F6g3NJdi4Vs

Parteneri media: Radio Guerrilla, Ziare.com, Cinemarx, Cafe Gradiva, Cooperativa Urbana, Money.ro, Orasul meu, Tabu, Unica, La Un Ceai, Sub25, Hotnews, TVR2,  Teenpress, Cărturești, Bravo, Femina, Vinibuoni.ro, Grano

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.