Etiopia – 30 de ani de la marea foamete

0

Frontline Club Bucharest vă invită miercuri, 19 noiembrie, la premiera filmului documentar multimedia “Etiopia – 30 de ani de la marea foamete”. Documentarul este realizat de jurnaliștii Laurențiu Diaconu-Colintineanu și Ioana Moldovan și a fost produs în cadrul programului “World Wise Europe” derulat în România de Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare din România.

etiopia

Este primul proiect jurnalistic independent susținut și de Frontline Club Bucharest prin amabilitatea studiourilor Multimedia East.

Proiecția filmului va fi urmată de o dezbatere despre politica de dezvoltare a Uniunii Europene și a României. Vor participa Ioana Marchis, coordonatorul rețelei Europe Direct in Romania, Cristina Loghin, policy expert FOND, Anca Stoica, Programme Associate UNDP (United Nations Development Programme) și autorii. Anul viitor este “Anul European al Dezvoltării”.

În urmă cu 30 de ani, un reportaj BBC avea să șocheze lumea prezentând drama etiopienilor. În vremuri în care termenul de “viral” nu era cunoscut, comunitatea media internațională și-a unit eforturile și a difuzat reportajul BBC în toată lumea, lucru nemaiîntâlnit în istorie. 400.000 de oameni au murit din cauza lipsei de hrană atunci, iar Etiopia a devenit ținta tuturor actorilor din domeniul ajutorului umanitar și de dezvoltare.

Astăzi, Etiopia a progresat enorm în termeni de dezvoltare economică față de anul 1984 chiar dacă este, în continuare, a treia cea mai săracă țară din lume. În rest, în ciuda asistenței pentru dezvoltare care însumeaza miliarde de euro, Etiopia este locul de joacă al dictaturii moderne și produce drame prin alte mijloace.

Proiecția și dezbaterea vor avea loc la Institute, The Café, Calea Știrbei Vodă 104-106.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează