Etiopia – 30 de ani de la marea foamete

0

Frontline Club Bucharest vă invită miercuri, 19 noiembrie, la premiera filmului documentar multimedia “Etiopia – 30 de ani de la marea foamete”. Documentarul este realizat de jurnaliștii Laurențiu Diaconu-Colintineanu și Ioana Moldovan și a fost produs în cadrul programului “World Wise Europe” derulat în România de Federația Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare din România.

etiopia

Este primul proiect jurnalistic independent susținut și de Frontline Club Bucharest prin amabilitatea studiourilor Multimedia East.

Proiecția filmului va fi urmată de o dezbatere despre politica de dezvoltare a Uniunii Europene și a României. Vor participa Ioana Marchis, coordonatorul rețelei Europe Direct in Romania, Cristina Loghin, policy expert FOND, Anca Stoica, Programme Associate UNDP (United Nations Development Programme) și autorii. Anul viitor este “Anul European al Dezvoltării”.

În urmă cu 30 de ani, un reportaj BBC avea să șocheze lumea prezentând drama etiopienilor. În vremuri în care termenul de “viral” nu era cunoscut, comunitatea media internațională și-a unit eforturile și a difuzat reportajul BBC în toată lumea, lucru nemaiîntâlnit în istorie. 400.000 de oameni au murit din cauza lipsei de hrană atunci, iar Etiopia a devenit ținta tuturor actorilor din domeniul ajutorului umanitar și de dezvoltare.

Astăzi, Etiopia a progresat enorm în termeni de dezvoltare economică față de anul 1984 chiar dacă este, în continuare, a treia cea mai săracă țară din lume. În rest, în ciuda asistenței pentru dezvoltare care însumeaza miliarde de euro, Etiopia este locul de joacă al dictaturii moderne și produce drame prin alte mijloace.

Proiecția și dezbaterea vor avea loc la Institute, The Café, Calea Știrbei Vodă 104-106.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.