Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Etică şi democraţie în Europa secolului XXI. Victoria Camps în dialog cu Vasile Morar

0

Luni, 27 februarie 2012, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, 38), reputata eseistă și specialistă în bioetică Victoria Camps va purta un dialog cu filozoful și profesorul Vasile Morar, în cadrul unui eveniment organizat de Instituto Cervantes București și Institutul Cultural Român. Vor fi dezbătute teme precum trecutul și prezentul valorilor morale ale democrației, corupția politică, educația civică, partidismul și interesul comun, viitorul statului bunăstării.

Victoria Camps este profesoară de Filozofie la Universidad Autónoma de Barcelona, unde, în intervalul 1990 și 1993, a ocupat funcție de vicerector. În perioada 1993-1996 a fost senatoare independentă afiliată Partidului Socialist. În prezent este președinta Fundației Víctor Grifols i Lucas (Barcelona) și vicepreședintă a Consiliului pentru Audiovizual din Catalunia. I-au fost decernate Premiul Espasa pentru Eseu pentru cartea Virtudes públicas (Virtuți publice), în 1990, Premiul Josep Mª Lladó pentru libertatea de expresie (Barcelona, 1999), Premiul Meritul pentru Educație (Junta de Andalucía, (1999) și Premiul Internațional Menéndez Pelayo (2008).

Vasile Morar este profesor la Catedra de istoria filosofiei şi filosofia culturii, Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, fiind specializat în etică, estetică și filosofie morală. Printre lucrările pe care le-a publicat se numără volumul Moralităţi elementare (Editura Paideia, 2001; 2004; 2009), distins cu Premiul Academiei Române; Etica în afaceri şi politică (coordonator; Editura Universității din București, 2006). A fost distins cu Premiul „Simion Bărnuțiu“ al Academiei Române pentru volumul colectiv Estetica (1983).

Accesul publicului este liber. Se asigură traducere simultană.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.