Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Esti creativ si iti place sa ii inspiri si pe altii?

0

Fundatia Chance for Life recruteaza voluntari veseli care sa participe la ateliere creative cu copii in scoli si gradinite din Bucuresti.

Scopul atelierelor este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber copiilor care petrec prea mult timp in fata televizorului. In cadrul acestora organizam activitati non-formale, joculete si activitati de lucru manual care sa contribuie la dezvoltarea creativitatii, a abilitatilor de exprimare si comunicare, la dezvoltarea spiritului de echipa si la dobandirea de cunostinte generale din domenii ca: natura, arta, istorie, etc.

Proiectul contribuie la sustinerea programelor pentru integrarea socio-profesionala a 16 tineri cu dizabilitati institutionalizati.

De ce sa participi? Pentru ca:
– iti dezvolti creativitatea si capeti incredere in tine;

– participi la traininguri de educatie non-formala si de animatie;

– inveti ce sta in spatele unui joc si cum sa creezi chiar tu astfel de activitati;

– castigi experienta in lucrul cu copiii;

– ai ocazia sa faci parte dintr-o echipa de voluntari romani si straini;
– poti participa la schimburi de tineret si traininguri nationale si internationale.

Vom semna un contract de voluntariat (care constituie experinta de lucru) si poti primi adeverinta de practica.

Atelierele se desfasoara in timpul saptamanii, dureaza o ora si se desfasoara in intervalul orar 9.00-16.00.

Daca iti plac copiii si iti doresti sa petreci 2 ore pe saptamana alaturi de ei, te invitam sa trimiti CV-ul si cateva randuri despre tine si despre motivatia de a participa in acest proiect la adresa diana.ferent@chanceforlife.ro pana pe data de 1 octombrie.

La final, iata parerea unui voluntar din proiect: „Lucrurile invatate la ateliere imi sunt foarte utile la noul loc de munca.  A fost o experienta care mi-a fost utila in primul rand pentru mine ca persoana, iar apoi profesional.” Monica Breazu, voluntar Omiduta Vesela martie – iunie 2012

Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Mai multe informatii despre noi poti gasi pe chanceforlife.ro sau pe Facebook aici si aici.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.