Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Esti ceea ce gandesti: Principii taoiste pentru omul de azi (21-25 iulie)

0

Va invitam la o calatorie inedita intr-o filosofie de viata dincolo de vremuri, dar atat de utila astazi. Esti ceea ce gandesti: Principii taoiste pentru omul de azi (21-25 iulie), cursul sustinut de Eduard Bucescu si organizat de Fundatia Calea Victoriei, te va ajuta sa faci cunostinta cu cineva pe care credeai ca-l cunosti deja, dar despre care stiai prea putine: tu insutiTao

Invataturile maestrului Lao Zi, adunate in cele 81 de versete ale celei mai cunoscute carti de intelepciune chineza, Tao Te Ching, ne surprind, dincolo de varsta lor venerabila de 2500 de ani, cu utilitatea lor imediata, dar si cu adevarurile lor perene. Filosofia existentialista Tao ne propune un mod de viata care garanteaza integritate, bucurie, pace si echilibru. Aceasta intelepciune orientala ne provoaca sa sapam mai adanc la temelia existentei noastre pana descoperim paradoxurile pe care se sprijina sensurile vietii.

Pentru o cat mai buna receptare a mesajului profund al acestei filosofii, trebuie sa ne schimbam maniera in care am fost conditionati sa gandim si sa conceptualizam ideile.

Taoismul iti rafineaza perceptia, te ajuta sa vezi miracole in lucrurile dintre cele mai banale, te indeamna sa constati ca simplitatea este cea mai mare arta si cea mai directa metoda de a ramane in armonie cu universul. Referitor la perceptie, un vechi principiu taoist afirma : «Cand schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile la care te uiti se schimba.»

Subiectele discutate in cadrul celor cinci intilniri vor fi:

Legea efortului si a non-efortului. Echilibrul dintre a te stradui sa faci si a permite sa se intample.

– Reconsiderarea notiunii de fericire.

– Abundenta nelimitata: cum generozitatea noastra ne apropie si mai mult de sursa inepuizabila a tuturor lucrurilor.

– Constanta si ciclicitatea vietii.

– Cine esti tu cu adevarat dincolo de datele din buletin.

– Copiii sunt parintii parintilor.

– Cum sa te eliberezi de dependenta de aprecierea celorlalti.

– Solutia taoista la aparente dileme existentiale: de ce e mai greu sa traiesti firesc decat sa traiesti in excese.

Lector: Eduard Bucescu

Data incepere: 21 iulie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa zilnica: luni-vineri, 21 – 25 iulie

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1  (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.