„Eroii reciclării” au oferit planetei un cadou de sărbători: mai puține deșeuri!

0

Campania denumită „Fii eroul nostru! Reciclează! ECOTIC și RECOLAMP te premiază!”, desfăşurată de ECOTIC şi RECOLAMP în incinta magazinului METRO Cash & Carry Băneasa în perioada 02–15 aprilie 2014 ajuns la final.  În data de 17 aprilie a avut loc tragerea la sorţi prin care au fost desemnaţi câştigătorii premiilor acordate de organizatori în campanie.

În total au fost colectate peste 25 kg deşeuri de baterii şi acumulatori portabili, 1.000 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice și 35 kg de becuri și neoanelor arse. Toate deșeurile colectate vor urma cursul reciclării corecte.

 photo 3

Campania „Fii eroul nostru! Reciclează! ECOTIC și RECOLAMP te premiază!” a presupus predarea de către populaţie a deşeurilor de baterii şi acumulatori portabili, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, precum și a becurilor și neoanelor arse la standul special destinat proiectului aflat în incinta magazinului METRO Cash & Carry Băneasa, situat pe Șoseaua București – Ploiești, sector 1, București, premiul instant câştigat de toţi fiind extrem de valoros: un mediu mai curat!

„Eroii reciclării” au primit taloane de participare pentru tombola organizată la finalul campaniei, astfel:

  • 1 talon de participare la tombola pentru DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) pentru 1 DEEE predat la standul proiectului;
  • 1 talon de participare la tombola pentru DBA (deșeuri de baterii și acumulatori) pentru 5 baterii și acumulatori portabili uzați;
  • 1 talon de participare la tombola aferentă pentru 5 echipamente de iluminat arse (becuri, neoane, lămpi, etc), cu excepția becurilor cu incandescență.

Premiile pentru predarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) au constat în trei televizoare LED Samsung, iar pentru deșeurile de baterii și acumulatori (DBA), cât și pentru deșeurile de becuri și neoane, au constat în câte trei tablete Acer Iconia 7″.

Numele câștigătorilor sunt afișate aici: www.ecotic.ro/consumatori/proiecte

Campania „Fii eroul nostru! Reciclează! ECOTIC și RECOLAMP te premiază!” a reprezentat un pas înainte pe drumul pe care îl parcurgem în direcţia conştientizării populaţiei asupra responsabilităţilor ce revin în momentul în care echipamentele electrice și electronice, bateriile și acumulatorii precum și becurile și neoanele devin deșeuri.

Organizatorii au contribuit şi prin această campanie la formarea unei atitudini noi, pro-active în direcţia protecţiei mediului şi eficientizării utilizării resurselor, dorind ca gestul colectării selective să devină un obicei.

ECOTIC, RECOLAMP și METRO Cash & Carry România au ajutat eroii din fiecare din noi pentru un mediu curat!

Pentru mai multe detalii, accesaţi www.ecotic.ro, www.recolamp.ro și www.metro.ro.

 Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 390 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 51.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 8 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre Recolamp:

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, Osram România şi Philips România. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea becurilor economice şi a tuburilor fluorescente arse, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Mai multe detalii găsiţi pe www.recolamp.ro .

Despre METRO Cash&Carry România:

METRO Cash & Carry România este parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional şi a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Distribuţia naţională a magazinelor METRO România este următoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi Piteşti şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Brăila, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda. Informaţii suplimentare pe: www.metro.ro. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.