ERASMUS, Ziua porţilor deschise, 15 aprilie 2011

0

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează pe 15 aprilie 2011, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, evenimentul ERASMUS – Ziua porţilor deschise.

Programul Erasmus, care împlineşte anul viitor 15 ani de existenţă în România şi 25 de ani de existenţă în Uniunea Europeană, se adresează nevoilor de predare şi de învăţare ale tuturor categoriilor de persoane implicate în sistemul de învăţământ universitar şi în sistemul de formare profesională de nivel terţiar, indiferent de durata cursurilor sau de calificare, inclusiv celor înscrişi la studii doctorale, precum şi instituţiilor şi organizaţiilor care oferă sau facilitează astfel de forme de educaţie şi formare.

Programul Erasmus este cel mai important program de educaţie şi formare profesională din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învăţământului superior din Europa. În perioada 1987 – 2009, Erasmus a însemnat peste 2 milioane de mobilităţi studenţeşti, peste 200.000 de mobilităţi ale personalului didactic şi nedidactic universitar şi peste 4.000 de universităţi înscrise în program, la nivel european.

În România, numai în anul 2010, bugetul alocat programului a fost de peste 12 milioane de euro din care au fost finanţate activităţi de mobilitate transnaţională legate de studiu, plasament, predare şi formare pentru studenţi şi cadre didactice şi nedidactice.

Cele mai frecventate destinaţii de studiu şi plasament ale „Erasmuşilor” români sunt Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, iar în topul domeniilor de studiu se detaşează ştiinţele economice, juridice, administrative, umaniste şi informatica.

Diferitele acţiuni din program se adresează nu doar studenţilor care doresc să studieze şi să muncească în străinătate, ci şi profesorilor şi altor categorii de personal, chiar din întreprinderi, care intenţionează să predea în străinătate, ca şi personalului din universităţi care doreşte să urmeze cursuri de formare în străinătate. În plus, programul sprijină instituţiile de învăţământ superior care intenţionează să coopereze prin programe intensive, reţele academice şi proiecte multilaterale, precum şi să creeze legături cu mediul de afaceri.

La eveniment vor participa studenţi, cadre didactice, elevi, membri ai unor reţele Erasmus europene şi studenţi străini veniţi să studieze în România. Va fi prezent dl. Marius Manole, Ambasador al Anului European al Voluntariatului.

Toţi cei care doresc să afle mai multe informaţii despre program, dar şi să guste un pic din „spiritul Erasmus“ sunt aşteptaţi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, str. Ştirbei Vodă nr. 33, vineri 15 aprilie 2011, între orele 10-16.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.