Engleză pe timpul verii pentru copiii din centre sociale

0

Peste 80 de copii din 5 centre sociale din Bucureşti îşi petrec vacanţa învăţând limba engleză prin joc cu ajutorul voluntarilor Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Prin proiectul “Engleză pentru Viaţă”, asociaţia îşi doreşte să le ofere copiilor din medii defavorizate şansa de a învăţa limba engleză printr-o metodă inovativă, alături de tineri voluntari şi de personajele Ziggy şi Zaggy. Profesorii de la centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School sunt mentorii voluntarilor, ajutându-I să descopere bucuria de a fi dascăl şi să-şi însuşească modul de predare inovativ şi interactiv.

Prin jocuri şi activităţi antrenante, copiii învaţă de plăcere şi să sunt motivaţi să asimileze limba engleză cu uşurinţă, învăţarea devenind o bucurie. Prin modul în care interacţionează cu cei mici, voluntarii urmăresc să le formeze abilităţi de comunicare şi relaţionare, să le dezvolte încrederea în sine şi spiritul de echipă. „Cred că cele mai importante cuvinte prin care poţi descrie lucrul cu copiii sunt: comunicare, răbdare şi prietenie.” ne spune Alexandra, voluntar al asociaţiei la centrul „Sfântul Dimitrie”.

Voluntarii îi au ca ajutoare pe Ziggy şi Zaggy, două mascote simpatice desprinse din cartea “Ziggy & Zaggy – Adventures în Englishland” şi pe care cei mici le-au îndrăgit din prima clipă. “Alin este mai retras, dar de fiecare dată când se sfieşte să răspundă, Zaggy îi sare în ajutor, promiţându-i o îmbrăţişare pentru răspunsurile lui corecte. Asta îl face foarte fericit!” – povesteşte Mihaela, voluntar la centrul “Ana şi Copiii”.

Engleza pentru Viata 1

„Engleză pentru Viaţa” reprezintă în egală măsură o oportunitate extraordinară pentru copiii din centrele sociale şi pentru cei 26 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 14 şi 20 de ani. Ei au căpătat mai multă încredere în ei, au devenit mai responsabili, au învăţat să lucreze în echipă, descoperind totodată bucuria de a dărui. „Nu credeam că voi avea atâtea de învăţat de la nişte copii. Când am ieşit de la ore ultimă oară, eram tristă pentru că terminasem. Abia aşteptam următoarea şedinţă. Acest proiect mi-a dat mai multă încredere în mine şi am descoperit o nouă latură a mea.” – Ioana, voluntar la Asociaţia “Ana şi Copiii”.

O mare mare dintre voluntari sunt cursanţi la centrul de învăţare a limbii engleze Shakespeare School, unde se aplică aceeaşi metodă a învăţării prin joc şi activităţi interactive. „Anii petrecuţi  la Shakespeare School m-au făcut să iubesc limba engleză şi am decis să particip la acest program ca să le ofer copiilor din centre şansa să fie trataţi aşa cum am fost şi eu în tot acest timp.”, mărturiseşte Raluca, voluntar la centrul “Chance for Life”.

Proiectul se desfăşoară în prezent în 5 centre sociale din Bucureşti: Asociaţia “Ana şi Copiii”, Fundaţia Sfântul Dimitrie, Fundaţia Principesa Margareta – Centrul Comunitar Generaţii, Fundaţia Chance for Life şi SOS Satele Copiilor România. Din toamnă asociaţia vrea să-şi extindă activităţile în mai multe centre sociale private şi de stat din Bucureşti, cât şi din afară Bucureştiului, aşadar cei care vor să devină voluntari pot trimite CV-ul şi o scurtă scrisoare de motivaţie la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro.

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce ajută copiii cu oportunităţi reduse să înveţe limba engleză şi sprijină tinerii talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze. Printre proiectele asociaţiei se număra ore de engleză în centre sociale, burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie, campanii în licee privind certificările internaţionale, ateliere de educaţie pentru părinţi. Mai multe detalii pe site-ul www.asociatiapentrueducatie.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.