Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Emineschool Bucharest Film Festival, festival independent de film cu specific literar

0

Emineschool Bucharest Film Festival, festival independent de film cu specific literar, ediție pilot / 6, 7, 8 aprilie, Cinemateca Union București / Literatura în cinema

Vino la Emineschool Bucharest Film Festival și noi te premiem!

Emineschool Bucharest Film Festival, primul festival independent de film cu specific literar, a început astăzi, 6 aprilie, în București. Timp de trei zile, publicul larg va putea viziona ecranizări celebre, documentare cu și despre scriitori clasici și contemporani și booktrailers, dublate de dezbateri, discuții și lansări de carte. În plus, între 6 și 8 aprilie, cei care vor trece pragul Cinematecii Union vor putea admira și minunatele portrete ale scriitorilor români realizate de artistul Vasile Mureșan Murivale, precum și superbele fotografii cu scriitori ale deja binecunoscutului Ion Cucu.

Luni, 6 aprilie, am deschis festivalul la ora 10:30, împreună cu cei doi invitați speciali, Vasile Mureșan Murivale și Ion Cucu. Apoi, de la ora 11:00, vizionăm ecranizarea Moromeții (1987, 142 min.), în regia lui Stere Gulea, cu Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vișan, Mitică Popescu, Petre Gheorghiu și Florin Zamfirescu.

De la ora 15:00, avem întâlnire pe marele ecran cu Nichita Stănescu (2007, 30 min.) –  în regia lui Marian Baciu, cu Nichita Stănescu, Dora Stănescu, Florin Iaru, Gabriela Melinescu, Nicolae Breban, Johnny Răducanu, Adam Puslojic și Srba Ignatovic – și cu Angela Marinescu, în Sânge albastru (2012, 29 min.) – tot în regia lui Marian Baciu, cu Angela Marinescu, Nora Iuga, Antoaneta Ralian, Elena Vlădăreanu și Dan Coman.

La ora 17:00, ne delectăm cu Aici Nora Iuga (2014, 73 min.), film în regia lui Vlad Rotaru, cu Nora Iuga, Bianca Burța-Cernat, Corina Sabău, Octavian Soviany, Constantin Abăluță
Imaginea: Nicu Rotaru, Petre Apostol, Vlad Rotaru, Cezar Gheorghe și un cristian. Documentarul a fost premiat pentru cea mai bună imagine la Festivalul de Film Documentar Românesc Docuart 2014, intrând în Caravana Docuart 2015. După proiecție, ne vedem cu poeta, prozatoarea și traducătoarea Nora Iuga, de la ora 18:15. Intervențiile din public vor fi recompensate cu câte un volum de poezie, întrucât organizatorii doresc să încurajeze dialogul.

Premiera primei seri de festival va avea loc la ora 19:00. Nino al meu (2015, 55 min.), proiectat cu participarea regizorului Vlad Rotaru, este un film despre scriitorul George Almosnino. Poetul e repus în circulația istoriei (mari și personale). Avem de-a face nu doar cu poezie, cât cu fascinația literaturii de a contura personaje. Nino al Norei și-al celor care-l iubesc și citesc devine, prin mărturiile lor, un Nino al tuturor. În documentar îi veți vedea pe Nora Iuga, Constantin Abăluță, Valeriu Mircea Popa și Octavian Soviany. Trailer-ul filmului aici: https://www.youtube.com/watch?v=itc7yVeMPX0.

Programul Emineschool Bucharest Film Festival poate fi consultat pe site-ul festivalului. Biletul pentru o proiecție sau un calup de două proiecții este 5 lei, iar evenimentele sunt cu intrare liberă.

De altfel, Emineschool Bucharest Film Festival are o surpriză pentru plătitorii de bilete.  Spectatorii vor fi premiați, prin tragere la sorți, în fiecare seară a festivalului, cu un pachet de cinci cărți, după cum urmează: Dincolo de frontiere. Opere, de Sorin Stoica, Povestiri de pe Calea Moșilor, de Adina Popescu, Jucăria mortului, de Constantin Acosmei, Plasterca, de Călin Torsan și Biblidioteca, de Mihail Vakulovski.

Aceștia se pot înscrie la tombolă scriindu-și pe spatele biletului achiziționat la intrarea la proiecție numele și o adresă de e-mail și lăsând biletul cu pricina la voluntari, la ieșirea din Cinemateca Union. Câștigătorul pachetului de cinci volume va fi anunțat public la încheierea fiecărei seri de festival și, în cazul în care nu se va afla în sală, va fi contactat de organizatori prin intermediul e-mailului pentru ridicarea premiului.

De asemenea, fiecare intervenție din public de la dezbaterile și discuțiile de după proiecții va fi răsplătită cu o carte de poezie, întrucât organizatorii își doresc să încurajeze dialogul dintre invitați și public.

afis_emineschool_final final

Site: http://emineschool.ro/

Pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/Emineschool

Partener principal: Arhiva Națională de Filme Cinemateca Română

Parteneri: Observator cultural, Bookaholic.ro.

Mulțumiri speciale: Uniunea Scriitorilor din România, Fundația Culturală Greacă, TVR Iași,

Departamentul de Științe ale Comunicării al Facultății de Litere, Universitatea din București

Parteneri media: Tiuk!, Semne Bune, Suplimentul de cultură, Cinemagia, Filme-cărți.ro, Booktopia.ro, Bookuria.info, înFestival.ro, Cooperativa urbană, BookHUB, Revista Arte și Meserii, Revista de Povestiri, România literară, Iqads, Crux Publishing

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.