Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ELSA București organizează un nou concurs de procese simulate!

0

Proiect cu tradiție în portofoliul ELSA București, Concursul de Procese Simulate de Drept Penal și Procedură Penală este unul mult așteptat de către studenți, atrăgând în fiecare an un număr mare de participanți.

Departamentul de Activități Academice din cadrul asociației organizează și anul acesta , în data de 4 aprilie 2015, concursul de procese simulate, în colaborare cu casa de avocatură Budușan, Albu și Asociații.

10532651_876712409016862_2146308986838075354_o

Obiectivul acestui eveniment este acela de a da studenților la Drept din anul III oportunitatea de a pune în practică cunoștințele dobândite în materie de drept penal, de a-și dezvolta abilități oratorice esențiale pentru orice viitor jurist , de a-și susține oral pledoariile în calitate de avocați , toate acestea realizându-se într-un cadru corespunzător și anume la Curtea de Apel București.

Concursul presupune 3 faze: o etapă a înscrierii participanților prin trimiterea unui memoriu la o speță dată, o etapă a selectării acestora pe baza memoriilor trimise de către o comisie de corectare și o etapă orală, desfășurată la Curtea de Apel București.

Cele mai bune echipe, precum și cel mai bun orator vor fi recompensați cu premii în bani, dar și puncte în plus la examenul de Drept Penal Special !

Organizarea acestui proiect nu ar fi fost însă posibilă fără sprijinul academic acordat de domnii profesori Cristina Rotaru, Andrei Zarafiu, Aurel Ciobanu, Bogdan-Nicolae Bulai, Valerian Cioclei și fără sprijinul academic și financiar acordat de sponsorii evenimentului, Budușan, Albu și Asociații.

Budușan , Albu și Asociații este o societate de avocatură specializată în dreptul penal al afacerilor, singura de pe piața românească specializată în gestionarea cauzelor de criminalitate a afacerilor atât din perspectiva apărării, cât și din perspectiva protejării intereselor persoanelor și companiilor vizate de activitatea infracțională.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta pe adresa de e-mail mcc.penal@bucuresti.elsa.ro.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.