Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ELSA București organizează un concurs de procese simulate de Drept Civil

0

ELSA Bucureşti, în colaborare cu societatea civilă de avocaţi PeliFilip, organizează şi anul acesta un concurs de procese simulate de drept civil, devenit o tradiție a departamentului Activități Academice ELSA București.

Studenţii din anul II şi III ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti sunt invitaţi să îşi pună în aplicare cunoştintele pe data de 25 aprilie, la Curtea de Apel București.

logo elsa

Înscrierea se face în echipă, trimiţând memoriul de rezolvare a problemelor de drept pentru anul II, respectiv anul III. Pe baza acestuia vor fi selectate cele mai bune 8 echipe din fiecare an de studiu pentru faza orală. În urma selecţiei, echipelor li se vor atribui calitatea de reclamant sau pârât şi le vor fi distribuite materialele pe baza cărora vor trebui să rezolve speţa pentru faza orală. Ulterior, pe baza acestor materiale, participanţii îşi vor comunica între ei actele procesuale.

Locurile întâi şi al doilea, precum şi cel mai bun orator vor fi premiaţi în bani, iar în plus pentru anul III – stagii de practică oferite de PeliFilip. De asemenea, echipa câștigătoare de la anul III va fi reprezentanta Universității din București la Concursul Național de Procese Simulate Francisc Deak, ediţia a VI-a.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta pe adresa de e-mail mcc.civil@bucuresti.elsa.ro

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.