ELSA București organizează un concurs de procese simulate de Drept Civil

0

ELSA Bucureşti, în colaborare cu societatea civilă de avocaţi PeliFilip, organizează şi anul acesta un concurs de procese simulate de drept civil, devenit o tradiție a departamentului Activități Academice ELSA București.

Studenţii din anul II şi III ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti sunt invitaţi să îşi pună în aplicare cunoştintele pe data de 25 aprilie, la Curtea de Apel București.

logo elsa

Înscrierea se face în echipă, trimiţând memoriul de rezolvare a problemelor de drept pentru anul II, respectiv anul III. Pe baza acestuia vor fi selectate cele mai bune 8 echipe din fiecare an de studiu pentru faza orală. În urma selecţiei, echipelor li se vor atribui calitatea de reclamant sau pârât şi le vor fi distribuite materialele pe baza cărora vor trebui să rezolve speţa pentru faza orală. Ulterior, pe baza acestor materiale, participanţii îşi vor comunica între ei actele procesuale.

Locurile întâi şi al doilea, precum şi cel mai bun orator vor fi premiaţi în bani, iar în plus pentru anul III – stagii de practică oferite de PeliFilip. De asemenea, echipa câștigătoare de la anul III va fi reprezentanta Universității din București la Concursul Național de Procese Simulate Francisc Deak, ediţia a VI-a.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta pe adresa de e-mail mcc.civil@bucuresti.elsa.ro

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează