ELSA București organizează proiectul „Legal Explorations: Arbitraj Internațional”

0

ELSA București anunță lansarea proiectului „Legal Explorations: Arbitraj Internațional „, aflat la prima ediție, care se va desfășura în perioada 27 martie – 26 aprilie.

Departamentul Activități Academice din cadrul asociației oferă studenţilor de anii III și IV, precum și masteranzilor din cadrul programului de arbitraj internațional oportunitatea de a lua contact cu această ramură de drept, de a-și însuși informații de la profesioniști în domeniu și, la final, de a demonstra faptul că au acumulat suficiente cunoștințe pentru a le folosi în pregătirea unui proces simulat.

10346001_881619001859536_7846955682916811892_n

Formatul proiectului constă în 6 workshopuri, desfășurate sub forma unor prelegeri interactive pe teme din sfera arbitrajului internațional susținute de experți în domeniu, urmate de etapa procedurii arbitrale simulate. Aceasta presupune 2 faze: în cadrul etapei scrise, studenții vor rezolva o problemă de drept în materia arbitrajului internațional, selectându-se 12 participanți, grupați în 6 echipe care să aibă calitatea de avocați ai părților (3 echipe reclamante și 3 echipe pârâte). Aceștia participă la faza orală, care constă în 3 proceduri arbitrale simulate, în urma acesteia acordându-se premii celor mai bune două echipe, celor mai bune memorii scrise și celui mai bun orator.

ELSA București se bucură de sprijinul sponsorilor: Societatea de Avocați Dragne & Asociații, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Niculeasa Law Office, Societatea Civilă de Avocați Stoica & Asociații, Țuca Zbârcea & Asociații și Facultatea de Drept a Universității din București, ai căror reprezentanți vor susține workshopurile proiectului astfel:

–        Workshop 1: Introducere în arbitraj – Conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea

–        Workshop 2: Raportul dintre arbitraj și constituționalitate – Avocat Bogdan Mărculeț- Niculeasa Law Office

–        Workshopul 3 va fi susținut de Avocat Laura Raudu, Senior Partner Stoica & Asociații și de Avocat Daniel Aragea, Senior Associate Stoica & Asociații

–        Workshop 4: Extinderea convenției arbitrale la terțe persoane nesemnatare – Ruxandra Frangeti Avocat Senior în cadrul firmei Țuca Zbârcea & Asociații

–        Workshop 5: Aspecte de competență în domeniul arbitrajului ICSID – Avocat Andreia Dumitrescu, Partener Dragne & Asociații și Avocat Gabriel Paraschiv, Managing Associate Dragne & Asociații

–        Workshop 6: Arbitraj în construcții – Avocat Emil Bivolaru, Partener, Avocat Marius Ezer, Avocat Senior și Avocat Edgar Jakab, Avocat Asociat, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta pe adresa de e-mail legal.explorations@bucuresti.elsa.ro.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.