ELSA București a organizat Conferința “Justiția în România”

0

ELSA București, prin departamentul Seminare&Conferinţe, a organizat în perioada 20 – 22 aprilie 2015 cea de-a VI-a ediție a Conferinței “Justiția în România”, în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București.

logo elsa

Datorită succesului de care s-au bucurat ediţiile precedente, proiectul a devenit unul emblematic pentru ELSA Bucureşti si el se adresează, în special, tinerilor jurişti.

Pe parcursul celor 3 zile, cei aproximativ 100 de participanţi au avut ocazia de a afla mai multe despre actuala situaţie a justiţiei în România. În cadrul conferinţei s-au abordat teme precum dezvoltarea sectorului privat, dreptul aviaţiei, perspective legislative vizând finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, reprezentarea instituţiilor care asigură exerciţiul puterii judiciare în ţara noastră şi reglementarea europeană a achiziţiilor publice.

Toate acestea s-au desfăşurat într-un cadru interactiv, prin intermediul dezbaterilor şi workshop-urilor la care au fost invitaţi specialişti de renume în domeniu, precum prof. univ. dr. Simina Tănăsescu, actual consilier prezidenţial Departamentul Reformă Instituţională şi Constituţională, Alexandra Lăncranjan, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Cristina Guseth, director al Fundaţiei Freedom House România, Laura Ştefan, coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum, Andreea Crețulescu, jurnalistă de televiziune, Adrian Ceparu, membru co-fondator şi avocat asociat în Societatea civilă de avocaţi “Ceparu şi Irimia”, Mihai Furtună, partener ONV LAW, Iulia Burbea, Partener la Milcev Burbea. Astfel, Conferinţa “Justiţia în România” a oferit studenţilor şansa de a descoperi noutăţile sistemului juridic, de a asculta opinii avizate ale specialiştilor şi de a clarifica nelămuriri cu privire la demersurile legislative actuale şi viitoare.

Echipa de organizare mulţumeşte pe această cale încă o dată partenerilor, SCPA Ceparu&Irimia şi ONV LAW, pentru tot ajutorul oferit în desfăşurarea acestei conferinţe.

ELSA (The European Law Students` Association) este o asociație internațională, independentă, apolitică, condusă de și pentru studenți. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel Naţional. Parte a ELSA România, grupul local ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are ca scop principal evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.