Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii și profesorii Genesis College strâng bani pentru cinci copii din București

0

Solidaritate pe timp de criză

Elevii și profesorii Genesis College, singura școală complet digitalizată din România, și-au unit forțele pentru a ajuta copiii cu posibilități materiale reduse! Doi profesori de arte, un colaborator al școlii și patru elevi și-au donat o parte dintre tablourile realizate chiar de ei, pentru a strânge banii necesari achiziționării unor tablete performante, care vor ajunge la cinci copii din București, cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copiilor.

S-au strâns astfel 13 lucrări de artă spectaculoase, ce pot fi admirate într-o expoziție virtuală, pe site-ul Genesis College: https://genesis.ro/. Cei care doresc să susțină acțiunea caritabilă a școlii o pot face printr-o donație, pe platforma Galantom, aici: https://genesis.galantom.ro/event-projects/view?id=2653. 

În această perioadă dificilă, ne îndreptăm din nou atenția către cei care au nevoie de sprijinul nostru. După cursurile gratuite oferite copiilor cadrelor medicale, în luna aprilie, ne dorim acum să facilităm accesul la educație pentru 5 copii defavorizați din Capitală. Cu fondurile strânse în urma acestei acțiuni caritabile, le vom putea cumpăra echipamente electronice, esențiale învățării online”, a spus Ioana Necula, fondator Genesis College.

Toți cei cinci copii beneficiari provin din familii cu posibilități materiale reduse, iar unii dintre ei au și probleme de sănătate, însă, în ciuda greutăților, au rezultate bune la învățătură, cât și un comportament exemplar în familie și în comunitate. 

Pentru că nu dețin dispozitive electronice pe care să se conecteze la activități și nici nu își permit să le achiziționeze, copiii nu pot participa la cursurile și sesiunile de pregătire online oferite de profesorii lor. Cu ajutorul tabletelor pe care le vor primi, aceștia vor putea să rămână conectați la activitățile educaționale, iar timpul petrecut acasă să fie valorificat cât mai bine și să devină mai plăcut. 

Strângerea de fonduri din cadrul acțiunii caritabile, derulată de Genesis College, va avea loc până pe 1 Iunie, inclusiv, pe 2 iunie urmând să fie achiziționate tabletele și dăruite copiilor. 

Despre Genesis College:

Genesis College este singura școală din România cu o digitalizare completă 1:1, adică toți elevii, începând de la clasa pregătitoare, până la cei de liceu, au Chromebook-uri, pe care își desfășoară activitatea. Astfel, lecțiile au devenit mai distractive și mai interactive, iar elevii au acces instant la toate informațiile prezentate la ore și la activitățile propuse, dar și la notele obținute în urma evaluărilor. 

Campusul Genesis College este acreditat pentru toate ciclurile de învățământ, de la cel preșcolar, la cel gimnazial. În plus, a aderat în 2018 la organizația International Baccalaureate (IB), oferindu-le elevilor programe de excelență, urmând curriculumul românesc, combinat cu cerințele programelor PYP (Primary Years Programme), pentru grădiniță și ciclul primar, și MYP (Middle Years Programme), pentru gimnaziu și liceu. 

Aceste programe sunt concepute pentru a sprijini și stimula dezvoltarea personală și intelectuală a elevilor și le conferă un cadru de învățare ce încurajează creativitatea, gândirea critică și capacitatea de reflecție, precum și crearea de conexiuni între procesul de învățare și lumea reală.

În prezent, 400 de copii învață, explorează, comunică și cooperează la Genesis College, într-un climat emoțional securizant, în care sunt încurajați să se autodescopere, să își stabilească obiective înalte și să le urmeze cu pasiune.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.