Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii bucureșteni descoperă Orașul in-vizibil

0

Elevii bucureșteni descoperă Orașul in-vizibil. 100 de elevi vor defila prin București și le vor arăta trecătorilor ce-și doresc pentru orașul lor

afis expo scoli

Adolescenții din București visează la un oraș deschis, prietenos, stimulant, în care potențialul lor creativ devine vizibil, prin proiecte de durată. Vineri, 4 decembrie, începând cu ora 15.00, vor să le arate tuturor bucureștenilor ce-și doresc. O sută de elevi de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București vor defila pe traseul Piața Universității – Biblioteca Națională, ”înarmați” cu umbrele albe și negre pe care vor fi inscripționate mesaje despre felul în care văd ei Orașul In-vizibil, București.

Plimbarea tinerilor se va încheia la Biblioteca Națională, unde umbrelele vor fi montate într-o instalație ad-hoc, care simbolizează visurile și aspirațiile elevilor bucureșteni, pentru orașul lui 2021.

La Biblioteca Națională are loc vineri, 4 decembrie, la ora 16.00, vernisajul expoziției de artă plastică ”Elevii bucureșteni și Orașul In-vizibil”. Vor fi expuse peste 200 de lucrări, rezultate în urma concursului de artă plastică lansat de echipa București 2021, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care s-a desfășurat în școlile și liceele bucureștene în perioada 2-16 noiembrie. În aceeași perioadă s-a desfășurat și concursul de eseuri ”Orașul In-vizibil”, adrest elevilor din școlile generale și licee, care au fost provocați să descrie orașul, așa cum îl visează ei. Cele mai bune eseuri, dar și lucrări plastice vor fi publicate într-o carte. Atât concursurile școlare, cât și expoziția de artă plastică fac parte din candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii (CEaC) în 2021.

Orașul in-vizibil este conceptul cu care București candidează la titlul de CEaC. Admițând fragmentarea orașului, lipsa conexiunilor între el și locuitorii săi, precum și lipsa încrederii care îi domină pe aceștia, Orașul in-vizibil își dorește să descopere ce îi unește pe bucureșteni și ce îi face să se implice. Să analizeze potenţialul existent şi să lucreze cu el, să se concentreze asupra punctelor comune şi să canalizeze acest potenţial. Să folosească puterea invizibilă a culturii ca pe un instrument de transformare şi să i aducă în centrul acestei transformări pe cetăţenii creativi ai oraşului.

Candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 a fost inițiată și gestionată de ARCUB- Centrul Cultural al Municipiului București.

 

 

 

Pentru informații suplimentare, vă puteți adresa serviciului de presă București 2021, la telefon 0741014363 sau e-mail magda.bucur@bucuresti2021

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.