Egiptul Antic – țara transformărilor / marti, 02 februarie ora 18:00 la Biblioteca Metropolitana Bucuresti

0

Civilizația Egiptului Antic constituie un exemplu unic în istorie prin faptul că a reușit mii de ani să se mențină la un nivel foarte înalt și să ne uimească și azi prin măreția, stabilitatea și perfecțiunea mărturiilor monumentale pe care ni le-a lăsat. Egiptenii antici și-au numit tărâmul în care trăiau Țara Kem, în traducere “Pământul Transformărilor”, înțelegând prin aceasta că organizarea vieții oamenilor urmărea legile cosmice și asigură parcugerea unui real proces de îndreptare și perfecționare în acord cu această legislație naturală din partea fiecăruia dintre oamenii care participau activ și conștient la viața cetății.

Chiar dacă formele culturale și civilizatorice actuale sunt mult diferite de ale Egiptului Antic, cu siguranță putem fi inspirați de perspectiva lor asupra vieții și destinului uman pentru a ne înțelege mai bine limitele și potențialele și a ne construi mai creativ și eficient drumul propriei noastre vieți.

Egiptul Antic

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.