Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EFdeN, reprezentanta României în finala Solar Decathlon Europe 2014, a deschis şantierul din Băneasa Shopping City

0

EFdeN, reprezentanta României în finala Solar Decathlon Europe 2014, a deschis şantierul din Băneasa Shopping City, vineri, 3 aprilie 2014.

santier

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa colaboratorilor echipei, a presei şi a membrilor EFdeN, dar și a foștilor decatleți din PRISPA. Deschiderea oficială a șantierului a fost un motiv pentru a le mulțumi tuturor celor care au susținut această inițiativă, dar și un moment de sărbătoare pentru toți cei implicați.

După un an de proiectare, după nenumărate şedinţe, dezbateri şi posibile soluţii, echipa EFdeN a ajuns la proiectul final, iar pe 3 aprilie, în parcarea din Băneasa Shopping City s-a simţit nerăbdarea de a începe construcţia casei viitorului. Evenimentul a avut două părți: o sesiune de discursuri, urmată de una de networking, chiar pe locul unde se va înălța prototipul de casă solară EFdeN.

Seria de discursuri a debutat cu un cuvânt din partea lui Claudiu Butacu, președintele Asociației Solar Decatlon București, care a pus accent pe importanța prezenței Solar Decathlon Europe în România, dar și ineditul acestei competiții internaționale. Din partea echipei EFdeN a mai preluat cuvântul şi Mihai Toader-Pasti, Managerul de Proiect al EFdeN, care a vorbit despre provocarea de a crea o echipă multidisciplinară funcțională de voluntari și despre drumul de la concept la realitate.

Partenerii EFdeN nu au vorbit doar despre o implicare a organizațiilor pe care le reprezintă într-un proiect inedit, ci despre cum au fost cuceriți de munca și entuziasmul echipei de studenți și despre relația deosebită care s-a dezvoltat în timp ca urmare a colaborării. Romstal și-a exprimat încă o dată suportul necondiționat pentru buna reprezentare a României peste hotare. Din partea gazdelor, Roxana Rãcãnel, Advertising & Direct Communication a Băneasa Developments, a declarat ca ei vor susține inovația decatleților și educația tinerilor români pentru a face o diferență in domeniul proiectelor sustenabile. Petre Butu, Vicepreşedinte Divizia Power a Schneider-Electric, a amintit de intensitatea și dificultatea pe care le presupun acest proiect și i-a asigurat pe tinerii membri ai EFdeN de
tot sprijinul Schneider-Electric în implementarea soluțiilor alese. Alina Bâclea, Residential Market Manager Saint-Gobain, a luat cuvântul, exprimându-şi admiraţia pentru multidisciplinaritatea din EFdeN și a aplaudat colaborarea dintre specialități, demnă de organizații de renume internațional. În încheiere, Steven Borncamp, Preşedintele RoGBC, a punctat importanța unui astfel de proiect în evoluția locuirii în România și Europa și le-a urat success celor din EFdeN în procesul de a obține certificarea Living Building Challenge.

După momentul discursurilor, toți cei peste o sută de invitați, au pășit pentru prima dată în perimetrul destinat construcției prototipului EFdeN. Aici fiecare dintre cei prezenți și-au pus amprenta pe fundația casei, printr-o semnătură și o dedicație pe unul dintre piciorușele reglabile de susținere a prototipului – fundația temporară a acestei clădiri. Chiar din acest loc, Tudor Prisecaru, Subsecretar de Stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, a felicitat din nou echipa și le-a urat acestora mult succes în confruntarea cu celelalte 19 echipe pe pământ francez.
Deschis cu succes, șantierul EFdeN urmează să fie de acum activat de operațiunile de construcție. Pânã în iunie decatleţii EFdeN vor fi prezenți atât pe situl din parcarea Băneasa Shopping City, cât și la Universitatea Tehnică de Construcții București, desfășurând în paralel două spații de lucru. Cu siguranță, din a doua jumătate a lunii aprilie, o simplă trecere prin parcarea mall-ului, vă va face martorii construcției casei viitorului.

Logo EFdeNEFdeN este reprezentanta României în finala Solar Decathlon Europe 2014, cea mai prestigioasă competiție de arhitectură solară și tehnologii integrate ce se adresează universităților și instituțiilor de învățământ din toată lumea.
EFdeN este o echipă multidisciplinarã de peste 60 de studenți care a proiectat, iar acum construieşte o casã solară, eficientă energetic, sustenabilă, inteligentã, dar și în permanentã conexiune cu natura datorită integrării unei sere hibrid dedicată conceptului de ”urban farming”. Misiunea EFdeN este aceea de a construi casa viitorului care, în varianta industrializată, să rezolve problemele de densificare a locuirii, de mobilitate și de lipsă a spațiului verde specifice Bucureștiului, în același timp susținând generarea de comunități sustenabile.

Mai multe detalii despre EFdeN puteţi gãsi pe site-ul oficial  sau pe pagina oficialã www.facebook.com/EFdeN

 

Prototip EFdeN - scenariu de noapteRandare vest - EFdeN la Băneasa

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.