Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Educația spirituală – fundament al educației pentru o viață împlinită

0

Educația spirituală – fundament al educației pentru o viață împlinită

 Asociația Vedic Dharma vă invită astăzi, 8 mai, începând cu ora 19:30, la sala Studio a Universității „Spiru Haret” din București (zona Universitate, intrarea din strada Doamnei nr. 13), să participați la conferința „Libertate și împlinire în viziunea tradiției spirituale indiene”.

Afis - Conferinta - Libertate si implinire in viziunea traditiei spirituale indiene

Evenimentul, parte din seria conferințelor găzduite de Universitatea “Spiru Haret”, pe tema „Spiritualitatea în serviciul educaţiei”, aduce în atenția publicului necesitatea unei educații spirituale, care, completată de educația clasică, să conducă către o viață împlinită și fericită.

Învățământul clasic are o contribuție majoră asupra dezvoltării IQ-ului (inteligenței raționale) a unei persoane, într-o anumită măsură permite și modelarea inteligenței emoționale (EQ), însă SQ (inteligența spirituală) a intrat numai de câțiva ani în atenția neurologilor și psihologilor, fiind până atunci asociată religiei organizate. SQ este conectată cu nevoia umanității de a găsi sensul vieții. Prin acest concept putem înțelege acea inteligență care ne ajută să abordăm și să rezolvăm problemele legate de semnificație și valori, acea inteligență care ne permite să ne plasăm acțiunile și viețile într-un context mai larg. Ne permite să determinăm rolul pe care valorile și credințele îl au în acțiunile pe care le facem și să evaluăm de ce o cale de urmat în viață este mai semnificativă decât o alta. Pe scurt, este inteligența care determină direcția fundamentală a vieții noastre și are un rol definitoriu în găsirea fericirii și împlinirii personale.

Invitatul special al serii, profesorul Yogeshvar Karthik, s-a născut în Sudul Indiei, provincia Chennai, unde a studiat și a fost inițiat de-a lungul anilor în multiple practici yoghine, tantrice, vedice, practicând meditația și contemplația așa cum sunt descrise în textele indiene clasice ale Vedantei. În transmiterea practicii Yoga urmează tradiția Tamizh Siddha, iar în transmiterea învățăturii și cunoașterii, tradiția Advaita a lui Sri Adi Shankara. Datorită emisiunii TV, “Yoga Kalai”, pe care o găzduit-o zilnic peste 12 ani (1999 – 2011), este cunoscut nu numai în India, dar și în Canada, USA, Marea Britanie, Sri Lanka și Malaysia.

„A învăța să supraviețuiești este comun tuturor speciilor. Dar se pare că noi, oamenii, suntem interesați de mai mult decât atât. Este ceva ce doar ființele umane sunt capabile să învețe? Există o educație care ne poate actualiza întregul potențial ca ființe umane? Și dacă există, ce ne învață? Încotro ne conduce?”, spune Prof. Yogeshvar.

Ceilalalți invitați – Diana Mețiu, doctor în arte vizuale și Teodor Ghiondea, profesor de studii tradiționale, vor completa imaginea pe care Prof. Yogeshvar o va relata din perspectiva tradiției educației spirituale indiene.

Despre Asociația Vedic Dharma

Asociația Vedic Dharma este dedicată studiului sistematic, practicării și împărtășirii valorilor universale, educației spirituale tradiționale, în cadrul învățăturii și înțelepciunii din cultura Vedică.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.