Educația spirituală – fundament al educației pentru o viață împlinită

0

Educația spirituală – fundament al educației pentru o viață împlinită

 Asociația Vedic Dharma vă invită astăzi, 8 mai, începând cu ora 19:30, la sala Studio a Universității „Spiru Haret” din București (zona Universitate, intrarea din strada Doamnei nr. 13), să participați la conferința „Libertate și împlinire în viziunea tradiției spirituale indiene”.

Afis - Conferinta - Libertate si implinire in viziunea traditiei spirituale indiene

Evenimentul, parte din seria conferințelor găzduite de Universitatea “Spiru Haret”, pe tema „Spiritualitatea în serviciul educaţiei”, aduce în atenția publicului necesitatea unei educații spirituale, care, completată de educația clasică, să conducă către o viață împlinită și fericită.

Învățământul clasic are o contribuție majoră asupra dezvoltării IQ-ului (inteligenței raționale) a unei persoane, într-o anumită măsură permite și modelarea inteligenței emoționale (EQ), însă SQ (inteligența spirituală) a intrat numai de câțiva ani în atenția neurologilor și psihologilor, fiind până atunci asociată religiei organizate. SQ este conectată cu nevoia umanității de a găsi sensul vieții. Prin acest concept putem înțelege acea inteligență care ne ajută să abordăm și să rezolvăm problemele legate de semnificație și valori, acea inteligență care ne permite să ne plasăm acțiunile și viețile într-un context mai larg. Ne permite să determinăm rolul pe care valorile și credințele îl au în acțiunile pe care le facem și să evaluăm de ce o cale de urmat în viață este mai semnificativă decât o alta. Pe scurt, este inteligența care determină direcția fundamentală a vieții noastre și are un rol definitoriu în găsirea fericirii și împlinirii personale.

Invitatul special al serii, profesorul Yogeshvar Karthik, s-a născut în Sudul Indiei, provincia Chennai, unde a studiat și a fost inițiat de-a lungul anilor în multiple practici yoghine, tantrice, vedice, practicând meditația și contemplația așa cum sunt descrise în textele indiene clasice ale Vedantei. În transmiterea practicii Yoga urmează tradiția Tamizh Siddha, iar în transmiterea învățăturii și cunoașterii, tradiția Advaita a lui Sri Adi Shankara. Datorită emisiunii TV, “Yoga Kalai”, pe care o găzduit-o zilnic peste 12 ani (1999 – 2011), este cunoscut nu numai în India, dar și în Canada, USA, Marea Britanie, Sri Lanka și Malaysia.

„A învăța să supraviețuiești este comun tuturor speciilor. Dar se pare că noi, oamenii, suntem interesați de mai mult decât atât. Este ceva ce doar ființele umane sunt capabile să învețe? Există o educație care ne poate actualiza întregul potențial ca ființe umane? Și dacă există, ce ne învață? Încotro ne conduce?”, spune Prof. Yogeshvar.

Ceilalalți invitați – Diana Mețiu, doctor în arte vizuale și Teodor Ghiondea, profesor de studii tradiționale, vor completa imaginea pe care Prof. Yogeshvar o va relata din perspectiva tradiției educației spirituale indiene.

Despre Asociația Vedic Dharma

Asociația Vedic Dharma este dedicată studiului sistematic, practicării și împărtășirii valorilor universale, educației spirituale tradiționale, în cadrul învățăturii și înțelepciunii din cultura Vedică.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează